Foci

Marco Rossi néhány játékosnál magatartásproblémát emleget

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány nehezen értelmezhetőnek nevezte, hogy három gólt is kaptunk az észt válogatottól.

A görögök elleni 1-0-ás vereség után három nappal Észtországban sem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott (3-3). Marco Rossi szövetségi kapitány a létező összes fórumon az eddig kifejezetten jó produkciót mutató védelmet kritizálta.

A védőmunka nem volt nemzetközi szintű. Akadt, aki már a meccs elejétől kilógott a sorból, és ez furcsa, hiszen volt tétje a mérkőzésnek. Az egyetlen pozitívum, amit érdemes kiemelni, hogy két ilyen gól bárkit megölhetne, de mi nem adtuk fel

– nyilatkozta az olasz kapitány rögtön a meccs után az M4 Sport kamerája előtt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség twitter oldalán még keményebben fogalmazott, amikor egyenesen azt mondta, néhány játékosa magatartásával nem volt megelégedve.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón elsőre nehezen értelmezhetőnek nevezte, hogy három gólt is kaptunk az észt válogatottól akkor, amikor három nappal azelőtt még remek védekezéssel játszottunk. Ennek ellenére Rossi végül ahogy kell, magára vállalta a felelősséget:

Nem akarok az egyéni hibákról beszélni, nem fogok senkit hibáztatni, mert az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt. Én hoztam a döntéseket, négy védőből kettőt kicseréltem, még ha az egyiket kényszerből is. A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt

– fejtette ki az olasz szakvezető, aki ennek okaként az összeszokottság hiányát jelölte meg, majd hozzátette, nem varázsló, sokszor megkérdezte magától, vajon a legmegfelelőbb személy-e erre a posztra.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

Észtország – Magyarország 3-3 (1-1)
2018.10.15., Tallinn. A. Le Coq Aréna, 20.45. j.v.: Halis Özkahya (török)
Észtország: Aksalu (Lepmets 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Anier
Szövetségi kapitány: Martin Reim
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese 80.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel 75.), Kleinheisler (Pátkai 68.), Kovács I., Sallai – Szalai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
gól: Luts 20., Pátkai 70. (öngól), Anier 80. ill. Nagy D. 23., Szalai 54., 81.
sárga lap: Anier 23., Luts 72., Baranov 83., ill. Nagy D. 75.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik