Foci

Egyre nagyobb a baj a MU-nál, amely 29 éve nem rajtolt ilyen rosszul

A Manchester United londoni vendégjátékával kezdődött a Premier League hetedik fordulója, és a West Ham meglepetésre 3-1-re győzni tudott José Mourinho csapata ellen, persze az idei szezon eddigi történéseit látva kérdés, mennyire kell meglepődnünk.

A MU-védői biztosan meglepődtek az 5. percben, amikor Felipe Anderson brazilos megoldást választott, csodálatos sarkazós gólt szerzett Pablo Zabaleta beadása után, bár a BBC azt írta a tudósításában, hogy mindketten lesgyanús pozícióban voltak.

A West Ham a szerencsére sem panaszkodhatott, mert a félidő végén Andrij Jarmolenko lövése Victor Lindelöfön pont úgy pattant meg, hogy behullott David de Gea fölött.

A 71. percben felcsillant a remény a MU számára, mert Marcus Rashford egy szöglet után látványos mozdulattal szépített,

de pár perccel később Marko Arnautovic lezárta a nyitott kérdéseket.

A West Ham utoljára 1982-ben tudta legutóbb két góllal legyőzni a MU-t, akkor is 3-1 lett a vége. A manchesteriek hét kör alatt mindössze 10 pontot kapartak össze, utoljára az 1989-1990-es idényben kezdtek ennyire gyengén.

A West Ham harmadik gólját szerző Arnautovic ebben a naptári évben 10 gólt és 7 gólpasszt jegyez eddig a bajnokságban, így csak a liverpooli Mohamed Szalah előzi meg a kanadai táblázaton, az egyiptomi szélső 24 gólban játszott szerepet.

Nagy kérdés, mi lesz a MU-val, Mourinho ezúttal kihagyta a keretből Jesse Lingardot, valamint a sokat kritizált Alexis Sánchezt, Anthony Martialt viszont a kezdőbe jelölte, de a francia támadó sem tudott segíteni.

Premier League, 7. forduló:

West Ham United – Manchester United 3-1 (2-0)
gól: Felipe Anderson (5.), Lindelöf (43., öngól), Arnautovic (74.), illetve Rashford (71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik