Foci

Lassan választania kell a MU-nak: Pogba vagy Mourinho?

Amikor José Mourinho 2016 nyarán megérkezett a Manchester Unitedhez, Paul Pogba volt az a játékos, akit leginkább szeretett volna a csapatában tudni. A vezetőség nem is tétlenkedett, 105 millió eurót fizetett a francia középpályásért a Juventusnak, így Pogba a világ legdrágább játékosa lett.

Akkor még sem Pogba, sem Mourinho nem tudhatta, mit hoz majd a közös munka, két év elteltével viszont megállapíthatjuk, hogy a klub szempontjából az lenne a legjobb megoldás, ha valamelyikük távozna. Pogba nem szerepelt a Derby County elleni Ligakupa-meccsre nevezett keretben, Mourinho pedig bejelentette, hogy a világbajnok klasszis többé nem számít csapatkapitány-helyettesnek.

Pogba már tavaly összerúgta a port Mourinhóval, és idén is szembement párszor az edzőjével, legutóbb a hétvégi, Wolverhampton elleni 1-1-es döntetlen után, amikor azt nyilatkozta, hazai pályán sokkal támadóbb stílusban kellene játszaniuk.

A Real Madridnál Mourinho nem fogta vissza magát, gond nélkül jegelte az öltözőn belül és a pályán is vezérnek számító Iker Casillast, de a mostani párharcnak egyelőre megjósolhatatlan a kimenetele.

Pogba ügynöke a szakma minden hájjal megment királya, Mino Raiola, aki könnyen kihasználhatja a mostani affért, és lepaktálhat a Barcelonával, amely jó ideje kinézte magának Pogbát. Ha viszont a játékos marad, akkor az Mourinho tekintélyét rombolhatja le az öltözőn belül.

Pogbát nagyon sok kritika érte a MU-ban nyújtott teljesítménye miatt, pedig a világbajnokság alatt megmutatta, milyen az, amikor igazán összeszedetten futballozik.

Mourinho talán jobban viselné Pogba nyilatkozatokba bújtatott kritikáját, ha közben azt látná, hogy a játékosa a pályán a hátán viszi a csapatot, de mivel a középpályás ritkán villantja fel az oroszországi tornán látott arcát, így az edző sem vette a védelmébe.

A jelenlegi helyzetet látva nem csodálkoznánk, ha a télen Pogba télen távozna, de ha a MU még a bajnokságban és a BL-ben is versenyben lesz a győzelemért, akkor könnyen lehet, hogy a vezetőség megpróbál majd közvetíteni a felek között, hogy kettőjük marakodása ne kaszálja el a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik