Foci

Rossinál és Dzsudzsáknál Modric a legjobb – így szavaztak a FIFA-gálán

Talán már mindenki hallotta, mi is megírtuk, hogy a 2018-as, londoni FIFA-gálán Luka Modricot választották az Év legjobb játékosának, míg Mohamed Szalah nyerte a legszebb gólért járó Puskás-díjat. Az sem titok, hogy fél Felcsút is ott volt a díjátadón, illetve most már azt is tudjuk, hogy Fabio Capellónak nagyon nem tetszett az, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi ilyen-olyan okokra hivatkozva lemondta a részvételt.

Eddig a pillanatig csak az nem volt világos, hogy a szövetségi kapitányok, a csapatkapitányok és a média képviselői hogyan szavaztak – most már ezt is tudjuk!

A FIFA kiadta a hivatalos listát, és vannak érdekességek bőven: kezdésnek például ott van az, hogy a magyar válogatott szövetési kapitánya, Marco Rossi és a jelenleg nem válogatott, de korábban csapatkapitány, az Egyesült Arab Emírségekben új csapatra találó Dzsudzsák Balázs is Luka Modricot választotta az Év legjobbjának.

Természetesen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szavazatai is megérnek egy-egy mondatot: a portugál szupersztárnál Räphael Varane, az argentinnál – a magyar szavazókhoz hasonlóan – Modric nyert. Itt viszont meg kell állnunk egy pillanatra: Messinél Ronaldo is kapott egy szavazatot, nála a nagy vetélytárs a harmadik legjobb, ám Cristiano Ronaldo lefelejtette listájáról a Barcelona vezérét.

Sergio Ramos is Modricra tette a voksát, mögöttük Ronaldót és Messit jelölte meg – brazil csapatkapitány, Miranda viszont Ronaldót látta a legjobbnak.

Akit érdekel, itt böngészheti tovább a listát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik