Foci

Világszenzáció, a Felcsút legyőzte a MOL Vidit

Az NB I nyolcadik fordulójáig kellett várni arra, hogy a felcsúti Puskás Akadémia megszerezze első győzelmét a 2018-19-es idényben. A történethez hozzátartozik, hogy a hosszabbítás 10., a meccs 100. percében tizenegyeshez jutott a bajnoki címvédő, Európa Liga-főtáblás MOL Vidi.

A meccsen amúgy a felcsútiaknál volt többet a labda, a bajnok enerváltan játszott, de még így is sikerült a 24. percben Scepovic büntetőjével megszerezniük a vezetést. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a másik oldalon is büntetőt ítélt a játékvezető, Knevezvic sem hibázott.

A második játékrészben aztán meglepetésre még több felcsúti helyzetet, lövést láthattunk, és ennek a 86. percben meg is lett az eredménye: az ecuadori Bryan De Jesus talált be. 

Aztá Kovácsik Ádám ápolása miatt is a játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó pillanatában egy kezezés miatt 11-eshez jutott a Vidi, az első büntetőt értékesítő Scepovic próbálkozását azonban Danilovic hárította.

Szőts ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.

Eredmények, NB I, 8. forduló:

Kisvárda – Haladás 4-1
Mezőkövesd – DVTK 4-2
Paks – MTK 3-0
Puskás Akadémia – MOL Vidi 2-1
Újpest – DVSC 1-0

Fotó: Strabag

Ajánlott videó

Olvasói sztorik