Foci

Hemingwayt okolja egy volt játékosa, amiért nem lett NB I-es focista

bobál gergely (Array)
bobál gergely (Array)

A csakfoci.hu közölt interjút azzal a Bobál Gergelyjel, aki idén nyáron hagyta el a Budapest Honvéd együttesét. A váltás nem volt éppen zökkenőmentes, de új csapatában, a Csákvárban már hét gólt lőtt, jól megy neki a játék. Merthogy most végre játszik is.

Az eddigi legnagyobb csalódás az, hogy huzamosabb ideig még nem tudtam stabilan az NB I-ben játszani. Viszont úgy érzem, nem vagyok messze ennek az elérésétől, Csákváron jönnek a gólok, jövő nyártól pedig mindenképp az NB I-ben szeretnék játszani. 16 évesen nagy tehetségnek számítottam, elsősorban azért nem úgy alakult a karrierem, ahogy szerettem volna, mert nem kaptam meg a bizalmat – a Honvédban edzői és vezetői szinten sem.

– idézi a portál a csatárt, aki korábban még a Manchester Citynél is járt próbajátékon.

Itthon kevés olyan klub van, amelyik megadná a lehetőséget a fiatal játékosoknak, csakhogy a Honvéd pont ezek közé tartozik. Ráadásul, ahogyan Bobál is rámutat, ikertestvére megkapta a lehetőséget védőként.

Amikor Dávid elkezdett az NB I-ben játszani, nem csak a tehetsége miatt tették be a csapatba, hanem a fiatalszabály is segítette, Marco Rossi is elsősorban ezért játszatta. Nekem ilyen lehetőségem nem volt, ekkor pont Dortmundban voltam próbajátékon, ami bár nagyon hasznos volt, a hazatérés után sosem kaptam meg így a lehetőséget, mindig kölcsönbe kellett elmennem azért, hogy játéklehetőséget kapjak. Volt, hogy augusztus közepén megmondták, hogy biztosan nem fogok játszani, mert jött két csatár, és őket fogják pályára küldeni.

A fentiek alapján tehát nem teljesen világos, vajon ő miért volt nem kívánatos személy a csapatban. A korosztályos válogatottságig jutó támadó felemás érzésekkel távozott Kisperstől.

Vegyes érzéseim vannak, az biztos, hogy az első csapatban lenne még elintéznivalóm, de az is motiválna, ha ellenük játszanék. Azt sem zárnám ki végleg, hogy játszok még a Honvédban, de amíg Hemingway úr az elnök, erre vajmi kevés esély van. Mondhatná, hogy menjek vissza, de fél évet, ha nem többet elvett a pályafutásomból.

Az interjúban arról is említést tett, hogy 2019 nyarától már az élvonalban akar szereplni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik