Foci

A brazilok új sztárja majdnem abbahagyta a focit

Az elmúlt néhány év alatt óriásit fordult a világ Richarlison körül. Az Everton történetének legdrágább igazolása (45 millió euró) két évvel ezelőtt csak a brazil másodosztályban futballozott, előtte évekig utasították el a csapatok. Új klubjában azonban remekül nyitott, az első három meccsén három gólt lőtt, majd a válogatottban duplázott El Salvador ellen az első találkozón, ahol a kezdőbe nevezte Tite.

Az Everton játékosa ellopta a show-t Neymarék elől
Richarlison második válogatott meccsén egyből duplázott. Argentína és Kolumbia Messi, valamint James nélkül játszott rangadót.

Az AS újságírója, Fernando Kallás megragadta az alkalmat, hogy elbeszélgessen a brazil középpályással, aki megosztotta a nehéz kezdetekről szóló történetét. Merthogy Richarlison nagyon közel volt hozzá, hogy feladja a futballt.

Nincs elég ujj a két kezemen, hogy megmutassam, hány csapat utasított el. Közel álltam hozzá, hogy végleg feladjam, de még egy utolsó esélyt adtam magamnak. Épp annyi pénzem volt, hogy az América MG válogatójára eljussak. Ha nem sikerült volna a válogató, nem is lett volna pénzem hazajönni 600 kilométerre a klubtól. Aznap mindent beleadtam és végre sikerült. Úgy gondolom a kemény munka, kitartás, hit és óriási lelki erő segített abban, hogy legyőzzem a nehézségeket.

– emlékezett vissza Richarlison a fordulópontnak bizonyuló napra.

Nehézség pedig akadt dögivel, a családnak alig volt pénze és bár labdarúgó akart lenni, be kellett segíteni. Kétkezi munkákat vállalt és édességet árult az utcán, hogy levegye a terhet a családról, amennyire lehetett.

A nagybátyámhoz költöztem, mert nem volt pénzünk a buszozásra és ő közel lakott az edzőpályához. Fagyit és cukorkát árultam az utcán, dolgoztam a mezőn, hogy segítsek a szüleimnek. Muszáj volt, elvégre ők is mindent megtettek, hogy az álmom valóra váljon és focista legyek.

A sok munka pedig nem volt hiába való, az Evertonnál és a brazil válogatottban is izgatottan várják, mire viszi Richarlison.

Nyitókép: VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik