Foci

A szurkolók a zárt kapus meccsen sem hagyták magára a válogatottat

A 2015-ben játszott Magyarország-Románia (0-0) Eb-selejtezőn az európai szövetség (UEFA) ellenőre két vétség miatt tett panaszt: a magyar szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt, valamint rasszista magatartást tanúsított, és rendezési hiányosság is akadt, mivel blokkolva voltak a menekülő utak a Groupama Arénában.

Ezek miatt az UEFA megbüntette a magyar szövetséget, és úgy rendelkezett, hogy a következő UEFA-lebonyolítású hazai meccset nézők nélkül kell lejátszania a magyar válogatottnak.

Mivel a magyar szövetség fellebbezett, így 2015 őszén a Feröer elleni utolsó Eb-selejtezőn, valamint a norvégok elleni pótselejtező visszavágóján is lehettek nézők a Groupama Arénában, akik aztán örömittasan mehettek haza, mivel a válogatott kiharcolta az Eb-részvételt.

A korábbi büntetés most azonban életbe lépett, így az első hazai Nemzetek Ligája-találkozót zárt kapuk mögött játszotta a magyar válogatott.

A csapat Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival 2-1-re győzött, és a szurkolók nem hagyták magukra a csapatot, mert egy csoport a stadionon kívül hallatta a hangját, és a lefújás után több játékos is megemlítette, mennyi erőt adott nekik, hogy behallatszott a buzdítás.

Le a kalappal a drukkerek előtt!

A nyitóképen a magyar válogatott hallgatja a himnuszt a görögök elleni meccs előtt a Groupama Arénában. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik