Foci

Kevés idegesítőbb dolog lehet egy kapusnak Neymar tizenegyesénél

A brazil labdarúgó-válogatott először lépett pályára a nyári világbajnokság után, amelyen Neymarék a nyolc között estek ki a későbbi bronzérmes belgák ellen.

Most New Jersey-ben az az Egyesült Államok volt az ellenfél, amely nagy meglepetésre ki sem jutott az oroszországi tornára. A brazil szövetségi kapitány, Tite az Alisson – Fabinho, Marquinhos, Thiago Silva, Filipe Luis – Fred, Casemiro, Coutinho – Douglas Costa, Firmino, Neymar kezdőt küldte pályára, amely a 11. percben máris gólt hozott össze, Douglas Costa futotta le simán az emberét, Firmino pedig csak beletette a lábát a beadásba.

Weston McKennie révén volt egy nagy egyenlítési lehetősége az amerikai csapatnak, de Casemiro beledobta magát a közeli lövésbe.

Aztán a félidő vége előtt megszületett a második brazil gól, Fabinho esett el a 16-oson belül, hogy volt-e kontakt, az kérdés, mindenesetre a bíró befújta a büntetőt, és az ezúttal a csapatkapitányi karszalagot viselő Neymar be is lőtte.

Hosszú összefoglaló a két góllal:

Kapus szempontból nagyon idegesítő lehet, ahogy Neymar értékesítette a tizenegyest, nekifutott, megtorpant, majd kicsit toporgott, aztán az eldőlő kapust becsapva nagyon lazán gurította be a labdát, még arra sem figyelt, hogy sarokra menjen.

Neymarnak ez volt az 58. gólja a válogatottban, és ugyanott lőtte ahol anno az elsőt is, még 2010 augusztusában. A brazilok kedvencének már csak négy gólt kell szereznie ahhoz, hogy utolérje az örökranglista második helyezettjét, Ronaldót, Pelé viszont még messzebb van (77).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik