Foci

Fradi: igaz is, meg nem is Rebrov gigafizetése

Miután a Ferencváros menesztette a német Thomas Dollt, és bemutatta utódját, az ukrán válogatott legendát, Szerhij Rebrovot, a magyar sajtóban

gyorsan végigment a hír, miszerint az ukrán edző évente 1,5 millió eurót (kb. 480 millió forintot) keres majd a magyar bajnoki ezüstérmesnél.

Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója ezt az értesülést korábban cáfolta, ezzel szemben Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója Sport TV Heti helyzet című műsorának pénteki vendégeként már kicsit árnyaltabban fogalmazott.

Kimondva, kimondatlanul az az új edző feladata és célja a nemzetközi porond. Olvastam a sajtóban őrült összegeket, annak az 1/3-a, 1/5-e, 1/10-e sem (a fizetése – a szerk.) igaz, de ténykérdés, hogy ha mondjuk a Fradi Bajnokok Ligája csoportkört játszik, akkor Rebrov olyan minőségű pénzt keres majd, mintha mondjuk Nyugat-Európában vállalna munkát. Most még azonban olyan minőségű pénzt keres, mint Magyarországon egy edző

– fogalmazott Nyíri Zoltán.

Az európai léptékű éves fizetés nagyjából 1-1,5 millió eurónál, azaz 310-480 millió forintnál kezdődik.

Ezek szerint valóban lehet igazságalapja a korábbi sajtóértesülés számszaki részének. Csak épp abban hibádzott, hogy a Magyarországon csillagászatinak mondható futballfizetés a Fradinál 23 éve nem látott eredményességhez van kötve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik