Foci

Újabb nagy durranást jelentett be a MOL Vidi

Sokan Dzsudzsák Balázs nevét, érkezését vizionálták, várták havi 20 millióért, miután Marko Nikolics edző a Fradi elleni 2-2-es mérkőzés után elkottyantotta, hétfő délután újabb nagy bejelentésre készül a klub. Nos, a MOL Vidi legújabb igazolása nem Dzsudzsák, hanem a 40-szeres bolgár válogatott Georgi Milanov, aki az elmúlt öt évben a CSZKA Moszkva játékosa volt és a szerződése idén nyáron járt le az orosz fővárosban.

A támadó középpályásért fénykorában 5,5 millió eurót fizetett az orosz csapat, de a Vidibe már szabadon igazolható játékosként érkezett, ingyen. Azaz a Vidinek csak a fizetését kell állnia, amely minden bizonnyal kevesebb, mint 20 millió forint havonta.

Georgi Milanov:

1992. február 19-én született Plevenben. 13 éves korától a bolgár Liteksz Lovecs együttesében futballozott, ahol 17 évesen megkapta élete első profi szerződését. 2009 és 2013 között több mint 100 bolgár bajnoki mérkőzésen szerepelt.

2010 nyarán bolgár csapatával az Európa Liga rájátszásában találkozott a DVSC-vel, és mindkét találkozón pályára lépett a Loki ellen. A párharcot a magyar csapat kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel nyerte meg. Az akkor mindössze 18 esztendős Milanov mindkét találkozón kezdőként lépett pályára.

2010-ben a bolgár bajnokságot és a bolgár Szuperkupát is megnyerte csapatával, majd egy évvel később ismét bolgár bajnok lett. 2012-ben a legjobb bolgár labdarúgónak választották, így nem volt meglepő, hogy egy évvel később már egy igazi sztárcsapat, a CSZKA Moszkva szerződtette.

Az első két évben kezdőként számítottak rá, de tavaly azonban már csak 13 mérkőzés és 408 játékperc jutott számára.

Régóta kapcsolatban voltunk Milanovval, hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot. Több választási lehetősége volt, hogy hol folytassa a pályáfutását, nagyon örülök, hogy a Vidi mellett döntött! Komoly nemzetközi tapasztalattal bíró, 40-szeres válogatott futballista, több poszton is bevethető, de alapvetően támadó középpályás. A vezetőedző is utalt a nyilatkozataiban a várható igazolásokra, örülök, hogy megvalósult ez a kontraktus. Georgi érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségek a csapat összeállítását, felállását illetően

– nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapján.

A MOL Vidi az ősszel hármas terhelés alatt áll majd – Európa Liga, bajnokság, Magyar Kupa –, szinte végig szerda szombati ritmusban fog játszani. Ezt kellő számú, minőségű játékos nélkül nem megy, így még mindig várható, hogy ha másért nem, de a rotáció mélysége végett további igazolásokat jelentenek be Fehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik