Foci

Sallai: Magyar futballistáért nem sűrűn fizetnek ennyit

Gulácsi Péter (RB Leipzig) és Szalai Ádám (Hoffenheim) mellett ezentúl Sallai Roland miatt is érdemes figyelni a Bundesligára, ugyanis a 21 éves szélsőt leigazolta a Freiburg, így az előző idényt az APOEL-nél töltő, de korábban a Palermóban is játszó Sallai egy újabb topligában próbálhatja ki magát.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Sallai azt mondta, a ciprusiak ragaszkodtak hozzá, győzködték, hogy maradjon még egy idényt, de a végén már ők is hajlottak az üzletre. A freiburgiak viszont nem adták fel, harcoltak érte, és az átigazolási időszak utolsó napján végül megszületett a megállapodás.

“Nagy lehetőség előtt állok, játszottam már Olaszországban, az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligájában is volt szerencsém kipróbálni magam, de most itt, a Bundesligában új hatások érnek.

Nagyon remélem, hogy ezt az akadályt is megugrom, ahogy az eddigieket. Boldog vagyok, hogy összejött az átigazolás, szeretném bizonyítani, hogy helyem van a német élvonalban”

– fogadkozott Sallai, akinek nagybátyja, Sándor 55 alkalommal szerepelt a válogatottban, de édesapja, Tibor is NB I-es játékos volt.

Sallai úgy véli, az APOEL után most számára a Freiburg a legjobb lépcsőfok, és nagy álma, hogy egyszer igazi európai nagycsapatban játszhasson. A Freiburg 4,5 milliót fizetett érte, korábban magyar játékosért csak háromszor adtak ennél is többet, kétszer Dzsudzsák Balázsért, egyszer pedig Szalai Ádámért.

“Jó érzés, hogy ennyit fizettek értem, de megmondom őszintén, az összeg nem különösebben foglalkoztatott, csak az, hogy idekerüljek.

Magyar futballistáért nem sűrűn fizetnek ennyit, de tényleg nem nekem kell ezt kommentálni. Az átigazolás ezen részét nem én intéztem, örülök, hogy itt vagyok, és kész” – nyilatkozta Sallai a vételárral kapcsolatban.

Új társaival vasárnap találkozik először, aztán indul is haza, mivel az új szövetségi kapitány, Marco Rossi meghívta a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-találkozóra készülő válogatottba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik