Foci

Marko Nikolics: Szeretnénk kicsikarni a továbbjutást

A Vidi szerb vezetőedzője amondó, egyenlő létszám mellett 1-0-ra megnyerték a meccset, ami azt bizonyítja, Athénban sem lehetetlen a győzelem.

Szerda este két kiállítást és négy sárga lapot hozó, meglehetősen küzdelmes BL-mérkőzésen a Groupama Arénában 2-1-es vereséget szenvedett a MOL Vidi a görög AEK Athen ellen.

Vigasztalhatnánk magunkat azzal, hogy a fehérváriak egyenlő létszám mellett legyőzték ellenfelüket, de az AEK mesterien használta ki harminc percig tartó emberelőnyét, amely alatt két gólt is szerzett. Így a találkozó 53. percében hiába állította ki a második görög találatot jegyző Bakasetast, és a Vidinek tíz a tíz ellen meg voltak a helyzetei az egyenlítéshez, végül csak a szépítésre futotta erejéből.

Marko Nikolics edző ettől még, vagy éppen azért, mert 0-2-nél sem esett össze csapata, hanem hatalmas tartásról tanúbizonyságot téve az utolsó másodpercig küzdöttek, mindent beleadtak és felálltak a padlóról, nagyon büszke játékosaira.

Kiegyenlített mérkőzés volt, amit egyenlő létszám mellett 1-0-ra megnyertünk. Nagyon nehéz szituációba kerültünk Huszti piros lapja után, de így sem érdemeltünk vereséget. A játékvezetők tevékenységét sohasem kommentálom, ez alól most sem teszek kivételt. Cserélni egyébként nem volt különösebb okom, az utolsó fél órában fantasztikusan ment a játék, ilyenkor egy változtatás csak megzavarhatja a fejeket. Gratulálok az AEK-nek, de természetesen a jövő héten Athénben ismételten győzelmi szándékkal futunk majd ki a pályára, hiszen mindenképpen szeretnénk kicsikarni a továbbjutást. Nincs is más választásunk. Azt ma ismét bebizonyítottuk, hogy elképesztő küzdőszellemmel rendelkezünk

– fogalmazott a Vidi szerb edzője a találkozót követően.

Kollégája, a görög Marinos Ouzounidis érthetően boldogabban nyilatkozott, bár elismerte, a mérkőzés végére nehéz lett a meccs számukra, egyáltalán nem volt biztos a győzelmük.

Sokáig úgy nézett ki, hogy kedvezően alakul a találkozó számunkra, de végül megizzadtunk a győzelemért. A csapat ideges lett a piros lapunk után, és addig ugyan jól játszottunk, sajnos következett egy olyan szakasz, amikor a Vidi volt jobb. Ugyanígy idegesek lettek a játékosok a bekapott gólt követően is, de szerencsére végül nyerni tudtunk. A visszavágóra javulnunk kell, nem engedhetünk meg magunknak ilyen időszakokat. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, most sem teszem, de annyit megjegyeznék, hogy a mi piros lapunkat kicsit szigorúnak érzem. Nem jutottunk még tovább, de nagy győzelmet arattunk. Ahhoz, hogy biztosan a BL-csoportkörben folytassuk ősszel, ennél jobban kell játszanunk otthon. Nyílt a párharc, de összességében elégedett vagyok az elért eredménnyel

– nyilatkozta , az AEK vezetőedzője.

Eredmény, Bajnokok Ligája, Play-off:

MOL Vidi FC – AEK Athén (görög) 1-2 (0-1)
Groupama Aréna, Budapest 21.00, j.v.: Gianluca Rocchi (olasz)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics,  54.) – Kovács I., Huszti – Lazovics
AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 66.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Hélder Lopes, 82.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.)
Gólszerző: Lazovics (68.), ill. Klonaridis (34.), Bakaszetasz (49.)
Piros lap: Huszti (23.), ill. Bakaszetasz (53.)

További eredmények:

Ajax (holland)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-1 (3-1)
Young Boys (svájci)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-1 (1-1)
kedden játszották:
Crvena zvezda (szerb)-Salzburg (osztrák) 0-0
BATE Boriszov (fehérorosz)-PSV Eindhoven (holland) 2-3 (1-1)
Benfica (portugál)-PAOK (görög) 1-1 (1-0)

A visszavágók programja:
augusztus 28., kedd:
Dinamo Kijev-Ajax 21.00
AEK Athén-Vidi FC 21.00
Dinamo Zagreb-Young Boys 21.00
augusztus 29., szerda:
PAOK-Benfica 21.00
PSV Eindhoven-BATE Boriszov 21.00
Salzburg-Crvena zvezda 21.00

A győztesek a Bajnokok Ligája, a vesztesek az Európa-liga csoportkörébe kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik