Foci

Rebrov reagált arra, hogy ő lehet a Fradi vezetőedzője

Jelenleg nem dolgozom, így nyitott vagyok minden lehetőségre. Szeretnének hivatalos bejelentést olvasni a Ferencváros oldalán? Hamarosan láthatnak majd, legyenek türelemmel!

– idézi a Nemzeti Sport Szerhij Rebrovot, aki az obozrevatel.com-nak nyilatkozott.

A Fradi kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Thomas Doll-lal. A német szakember távozásának okairól ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben:

Megunta a Fradi az öt éve tartó sikeres sikertelenséget
Thomas Doll menesztésének a hátterében két dolog áll: a szurkolók és az európai kupák.

A klub azt is jelezte, hogy már szerdán délelőtt bejelentik, ki lesz a német utódja. A magyar sajtó egyből be is dobta Szerhij Rebrov nevét, akinek a fenti nyilatkozata elég sejtelmesre sikerült. A 44 éves Rebrov játékosként a Sahtar Donyeckben kezdte, majd a Dinamo Kijevhez igazolt, ahol Valerij Lobanovszkij irányítása alatt focizott Andrij Sevcsenkóval párban, sorra nyerték is az ukrán bajnokságokat. Később játszott még a Tottenhamben, a Fenerbahcéban, a West Ham Unitedben, újra a Dinamo Kijevben, majd a Rubin Kazanyban.

A 75-szörös ukrán válogatott játékos 2014 áprilisában, beugróként lett a Dinamo edzője, majd miután kupát nyert a csapattal, megerősítették a posztján. Összesen két bajnoki címet, két kupát és egy szuperkupát nyerte a csapattal, a 2015-16-os szezonban pedig 15 év után először juttatta tovább a klubot a BL csoportköréből. 2017 májusában, szerződése lejártával bejelentette távozását, majd az Al-Ahlinál dolgozott, de csak áprilisig.

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik