Foci

Állami kitüntetést kap Libériában Arséne Wenger

Arséne Wenger a legjelentősebb kitüntetést kapja Libériában, amiért jelentősen hozzájárult George Weah jelenlegi államelnök labdarúgó-pályafutásának sikereihez. A nyugat-afrikai ország kormányszóvivője elmondta, a francia szakvezető pénteken a Nemzeti Zászló Napja elnevezésű ünnepnapon veszi át az elismerést a fővárosban, Monroviában.

Wenger szerződtette 1988-ban az AS Monaco csapatához a csatárt – akinek az volt karrierje első európai klubja -, és négy évig dolgoztak együtt. Weah később a Paris Saint-Germain, az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique Marseille együttesét erősítette, 2003-ban vonult vissza.

A mai napig ő az egyetlen afrikai futballista, aki Aranylabdát kapott (1995-ben). Labdarúgóként szerzett népszerűsége jelentősen hozzájárult, hogy tavaly decemberben hazája elnökének választották.

Libéria nemzeti ünnepén ugyancsak kitüntetik a francia Claude Le Roy-t, aki a kameruni válogatott szövetségi kapitányként látta játszani a csatárt, és honfitársa, Wenger figyelmébe ajánlotta.

Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik