Foci

Kínos vereségbe szaladt bele a Manchester United

José Mourinho csapata a Brighton and Hove Albion otthonában kapott ki 3-2-re.

Miután a címvédő Manchester City kiütötte a Huddersfieldet a Manchester Uniteden volt a sor, hogy második mérkőzését is győzelemmel abszolválja a Premier League-ben. Nem is kezdett rosszul José Mourinho csapata, már az első negyed órában volt két veszélyes helyzetük, épp ezért érkezett hidegzuhanyként, hogy a 25. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést Murray pörgetésének köszönhetően. Szinte egyből jött a második hazai gól, így elég hamar a padlóra került a United.

Nagyon bekezdett a Brighton:

Beletelt pár percbe, míg a vendégek összeszedték magukat, majd a 34. percben szépítettek, egy szerencsésen felpattanó labdát Lukaku csúsztatott a hálóba. A szünetig azonban visszaállt a kétgólos különbség, Bailley szabálytalansága miatt ítéltek tizenegyest a Brightonnak, Groß értékesítette.

Lukaku szépített:

De Groß tizenegyese mindent eldöntött:

A második félidőre kettőt cserélt Mourinho, bekülte Lingardot és Rashfordot. A játékrész első felében a csapatok berendezkedtek a brightoni térfélre, ugyanakkor a United nem tudott komoly nyomást helyezni a hazai kapura, inkább csak passzolgattak a felállt védelemmel szemben. A 75. percben Pogbának volt egy ígéretes távoli lövése, Ryan azonban bravúrral menteni tudott – ez volt az első védés a mérkőzésen.

Sokáig ez volt az utolsó gólszerzési lehetősége a Manchester Unitednek, amely aztán kapott egy tizenegyest, amit Pogba a 95. percben értékesített. A Brighton a 3-2-es győzelemmel első pontjait szerezte a szezonban, a United először kapott ki.

Pogba állította be a végeredményt:

Eredmény – Premier League, 2. forduló

Brighton – Manchester United 3-2 (3-1)

Nyitókép: Glyn KIRK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik