Foci

Jó passza nem volt, de az ellenfelet szétrúgta

A 0-0-s döntetlennel véget ért Cardiff – Newcastle angol bajnokin a szabálytalanságok játszották a főszerepet. Kenedy az ámokfutása mellett egy tizenegyest is kihagyott.

Kenedynek egyetlen jó passza nem volt a Cardiff City elleni bajnoki első félidőjeejében, így a Newcastle United brazilja 2010 óta az első mezőnyjátékos a Premier League-ben, akinek egy félidőn át nem volt pontos átadása. Akkor Nikola Kalinic volt képtelen megjátszani a társakat a Birmingham Citynél.

A Chelsea-től kölcsönbe érkező, 22 éves brazil szélső még annak is örülhet, hogy végigjátszhatta az első 45 percet. Kenedy Camarasába rúgott bele a 33. percben, érthetetlen, hogy az amúgy jól helyezkedő játékvezető hogy nem vette észre mindezt.

Jó passza nem volt, de az ellenfelet szétrúgta 1

Craig Pawson a második félidőben már nem habozott, a hátulról ellenfele lábára csúszó Haydennek azonnal felmutatta a piros lapot. 2007 óta először történt meg, hogy egy cserejátékost azonnali pirossal állítsanak ki.

Bár az emberelőnnyel nagy lehetőséget kapott az újonc Cardiff City, nem sikerült nyernie hazai pályán, sőt, még a United volt jobb a meccs végén, hiába játszott tíz emberrel. A legvégén, a 96. percben tizenegyest is kaptak a vendégek, Kenedy állt a labda mögé, de középre célzott, Etheridge védeni tudott. 0-0 lett a vége. A brazil a meccs végére összehozott nyolc jó passzt.

Ez volt egyébként a csapatok első pontszerzése a szezonban, a Cardiff a Bournemouth-tól, a Newcastle a Tottenhamtől kapott ki a múlt héten.

Eredmény – Premier League, 2. forduló

Cardiff – Newcastle 0-0

Piros lap: Hayden (66.)

Nyitókép: Lindsey PARNABY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik