Foci

Marokkó után Amerikában rendeznének spanyol tétmeccset

A 2018/2019-es idényben az Egyesült Államokban is rendeznének spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzést. A La Liga (LFP) elnöke, Javier Tebas csütörtökön elmondta, a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki összecsapásról lenne szó, amellyel a sportágat népszerűsítenék Észak-Amerikában.

A részleteket még nem dolgozták ki, de első amerikai találkozóra várhatóan már a La Liga pénteken kezdődő szezonjában sort kerítenek.

Tebas azonban azt is leszögezte, hogy a meccs biztosan nem az El Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.

Jóllehet eddig még nem rendeztek spanyol bajnoki mérkőzést külföldön, azonban vasárnap már sor került első olyan spanyol tétmérkőzésre, amelyet az ország határain kívül játszottak: a marokkói Tangerben rendezték a Szuperkupát, melyen a Barcelona 2-1-re legyőzte a Sevillát. A folyamat tehát elkezdődött, kérdés, mennyi hasonló kezdeményezés nyer majd még teret?

Frissítünk!

A bejelentésre a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) “leghatározottabb tiltakozását” fejezte ki, mondván: az LFP nem egyeztetett a játékosokkal.

“Ahogy megszokhattuk a ligától, ezúttal sem kérte ki a játékosok véleményét, és olyan helyzetbe hozta őket, amelyből csak a bajnokságnak származik előnye” – fogalmazott közleményében az AFE. David Aganzo, a szervezet vezetője elmondta: a labdarúgókat nem lehet befektetésre szánt pénzösszegként használni egy olyan üzletben, amely csak egy harmadik fél javát szolgálja.

Nyitóképünkön a liga elnöke, Javier Tebas látható. Fotó: Olivier Matthys/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik