Foci

Marko Nikolic: Sokszor úgy gondolták, nem vagyok normális

A MOL Vidi FC hatalmas küzdelem árán kicsikarta a 0-0-s végeredményt kedd este a Malmö ellen Felcsúton, így továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Az eredmény egyúttal azt is jelenti, hogyha a következő körben kiesik az AEK Athén ellen a csapat, az Európa Liga csoportkörébe jut.

Irány Európa! - továbbjutott a Vidi a BL-ben
A MOL Vidi FC kihúzta kapott gól nélkül a visszavágót, ezzel bejutott az utolsó BL-selejtezős körbe.

Egy ekkora siker után szólalt meg fehérváriak szerb edzője, Marko Nikolic, aki elárulta: többen bolondnak tartották, amiért európai kupaszereplésről álmodozott.

Ez egy hatalmas eredmény a magyar labdarúgás számára. Lehet, hogy sokszor úgy gondolták, hogy nem vagyok normális, mert arról beszélek, hogy ott leszünk Európában és elérjük a céljainkat, de most egy kis részét elértük, büszke vagyok a csapatomra, hogy ezt megvalósították, végig hittek abban, hogy nagy eredményt tudunk elérni.

A szakember szerint csapata az első félidőben kontrollálni tudta a mérkőzést, a második félidőben azonban, ahogy nőtt a mérkőzés tétje, sokszor nem a megfelelően alakították a játékot. A svédek több veszélyes helyzetet kidolgoztak, ám Nikolic szerint a szerencséért tenni is kell.

A szerencse nem csak úgy jön, ehhez nagyon jó mentalitás, nagyon jó hozzáállás kell. Sokat kell dolgozni érte, és mi ezt ma megtettük maradéktalanul

A legutóbbi csapat, amely nemzetközi porondon főtáblára jutott szintén a Vidi volt: a 2012/13-as idényben, még Paolo Sousa vezérletével szerepelt a klub az Európa Ligában.

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. forduló, visszavágó

MOL Vidi FC – Malmö FF 0-0
Játékvezető: Javier Estrada

Vidi: Starting XI against Malmö FF: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov, Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics
Vezetőedző: Marko Nikolic
Malmö: Dahlin – Larsson, Brorsson, Nielsen, Lwicki – Bachirou, Bonke, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg
Vezetőedző: Uwe Rösler

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik