Foci

Hat év után térhetnek vissza a nézők az egyiptomi focimeccsekre

Egyiptomban rendkívül szigorú ítélet született, miután 2012 februárjában legalább 74 Al Ahly-szurkoló veszítette életét egy Al Masry elleni mérkőzés során kialakuló összecsapás során a nézőtéren. A Port Saidban történt tragédia után úgy határozott a szövetség, hogy betiltja a nézők részvételét a bajnokikon.

Eredetileg már 2015-ben visszaengedték volna a szurkolókat, ám 22 Zamalek-drukker életét vesztette az első fordulóban, ezért újabb eltiltás lépett érvénybe. Hat év elteltével – és vélhetően a világbajnoki részvétel miatti érdeklődés miatt – Egyiptom sportminisztere, Dr. Asraf Sobi fontos bejelentést tett:

szeptember elsején visszatérhet a nézők egy része a lelátókra. Legfeljebb 5000 szurkoló tekintheti majd meg élőben az aktuális mérkőzéseket.

A sportvezető ugyanis sikeres találkozón van túl az Egyiptomi Labdarúgó-szövetséggel és a klubok képviselőivel, amely során erre a megállapodásra jutottak. A döntés még annyiban nem végleges a BBC beszámolója szerint, hogy a belügyminiszter beleegyezése hiányzik csak ahhoz, hogy ismét közönség előtt futballozzanak az egyiptomi csapatok.

Nyitókép: Catherine Ivill/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik