Foci

Courtois távozása a Manchester Unitednek lehet a legjobb

A Manchester United nyári átigazolási szezonjának talán legnagyobb eredménye az volt, hogy nem veszítette el világklasszis kapusát, David De Geát. A spanyol játékos iránt nagy volt az érdeklődés, miután a 2017/18-as kiírásban szinte egymaga szerzett pontokat csapatának bravúrjaival, így annak dacára is sok klubbal szóba hozták, hogy a világbajnokságon finoman szólva sem tündökölt.

A kapust végül nem vitte el senki, a legnagyobb esélye a Real Madridnak lehetett volna erre, ám a Királyiak végül a Chelsea kapusa, Thibaut Courtois mellett tették le a voksukat. Emiatt De Gea koncentrálhatott Manchesterre, ahol a hírek szerint nagyon magabiztosak abban, hogy meghosszabbítja majd szerződését a kapus.

Hivatalos: Thibaut Courtois a Real Madridé lesz
A belga kapus minden követ megmozgatott, hogy a spanyolokhoz kerüljön.

A jelenlegi megállapodás lejár ugyan 2019 nyarán, de a klubnak opciós joga van plusz egy évvel megtoldani a kontraktus időtartamát. De Gea pedig rögtön több remek védéssel kezdte az új szezont a Leicester City elleni nyitómeccsen, így aligha lesz kérdés, hogy ezt megteszi-e a Manchester United vezetősége. Courtois átigazolása így végeredményben a MU-t is segítette.

Nyitókép: Michael Regan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik