Élő Foci

Irány Európa! – továbbjutott a Vidi a BL-ben

Óriási lehetőség kapujában állt a MOL Vidi FC, miután a Bajnokok Ligája selejtezőiben 1-1-s döntetlent játszott a Malmö FF vendégeként. A forgatókönyv tehát aránylag egyszerű volt: ha nem kap gólt a magyar bajnok, biztosan továbbjut a playoff körbe, ezzel egyúttal biztosan “legrosszabb” esetben az Európa Liga csoportkörébe jut. A MOL Vidi FC pedig pontosan ezt tette, vagyis

a MOL Vidi FC mindenképp európai kupaszereplő lesz a 2018/19-es szezonban

Az első félidőben meglehetősen álmoskás meccset produkáltak a csapatok, a Vidi előtt adódott egyedül nagy helyzet, ám a szélről érkező labdáról pont lemaradt Kovács István. Fordulás után alaposan rákapcsolt a Malmö, sokkal nehezebben védekezte ki az ellenfél támadásait a Vidi.

Idővel azért belelendült a magyar bajnok is, ennek eredménye volt, hogy Danko Lazovics indításából Loic Nego futott versenyt a labdáért Johan Dahlin kapussal. A francia megtolta a labdát, a kapus elkaszálta a lábát, jöhetett a büntetőt. A tizenegyest Lazovics végezte el, de középre lőtte a labdát, így Dahlin lábbal hárítani tudott.

Egyre feszültebb lett a meccs, jöttek sorra a kemény ütközések és a svéd beadások, ám a Vidi nagyon nfegyelmezetten védekezett. A hajrában már nagyon nyomott a Malmö, de a 93. percben Kovácsik Ádám szép vetődéssel fogta meg Rosenberg fejesét. Emberfeletti küzdelemben, de kihúzta a Vidi 0-0-val a találkozót, így jöhet a következő kör: a Celticet kiejtő AEK Athén!

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. forduló, visszavágó

MOL Vidi FC – Malmö FF 0-0
Játékvezető: Javier Estrada
Vidi
: Starting XI against Malmö FF: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov, Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics
Vezetőedző: Marko Nikolic
Malmö: Dahlin – Larsson, Brorsson, Nielsen, Lwicki – Bachirou, Bonke, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg
Vezetőedző: Uwe Rösler

A 24.hu szerettett volna a helyszínről tudósítani, de sajnálatos módon hiába akkreditáltunk időben, a megadott felületen, a MOL Vidit kommunikációs osztálya elutasította kérelmünket. Indoklást nem kaptunk.

Nyitókép: Fotó: Illyés Tibor/MTI

Szakad az eső

Iszonyatos esőzés vette kezdetét, a Pancho Aréna talaját pedig nagyon bírálták a svédek. A kopott gyepnek azonban pont jót tett talán a víz, a spanyol játékvezető pedig úgy döntött, hogy alkalmas a pálya futballmérkőzésre. Távoli lövésekre és elcsúszó labdarúgókra van kilátás.

A kezdők

A Vidi teljesen ugyanazzal a kezdővel áll majd ki, mint Svédországban: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov, Kovács I. – Lazovics, M. Scsepovics

Ezzel szemben a Malmö két játékosa sem tudta vállalni a játékot: Arnor Traustasont a Vidi elleni első meccsen le kellett cserélni fejsérülése miatt, míg a korábbi svéd válogatott Behrang Safariról az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem bír ki a bokája egy újabb mérkőzést. A szintén kisebb sérüléssel bajlódó Carlos Strandberg azonban kezd. Íme a vendégek tizenegye:

Dahlin – Larsson, Brorsson, Nielsen, Lwicki – Bachirou, Bonke, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg

Nem 0-0-ra utazik a Vidi

Ennek ellenére biztosan főleg védekezni fog a magyar bajnok, hiszen ez volt a kulcs a Ludogorec kiejtésének is. Marko Nikolic vezetőedző azonban nem akar csak az idegenben lőtt gólra támaszkodni.

Marko Nikolic: Hiba lenne az eredmény megtartására törekedni
A fehérvári csapat vezetőedzője szerint a legapróbb részletek döntenek majd, így nem szabad csak az idegenben lőtt gólra támaszkodni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik