Foci

Visszalépéssel fenyegetőzik a Barca ellenfele a Szuperkupa-döntő előtt

Vasárnap este a Barcelona-Sevilla Szuperkupa-döntővel megkezdődik a 2018-2019-es spanyol futballidény, de egyelőre még kérdéses, hogy lesz-e meccs, mert a Sevilla részéről felvetődött, hogy kihátrál.

Az eset hátterében az áll, hogy a spanyol szövetség kijelentette, hogy a Szuperkupa-döntőre nem vonatkozik a bajnokságra meghatározott korlátozás, vagyis háromnál több EU-n kívüli játékos is pályára léphet. 

A Sevilla közlemény adott ki, amelyben jelezte, meglepte a szövetség döntése, és amennyiben a Barcelona olyan kezdőt küld pályára, amelyben háromnál több EU-n kívüli légiós szerepel, akkor nem fogja lejátszani a meccset.

A Barca keretében négy ilyen játékos található, a brazil Marlon, két újonnan igazolt honfitársa,  és Malcom, valamint a szintén nyáron megszerzett chilei Arturo Vidal. Közülük Marlon szereplésére kevés az esély, úgyhogy egyelőre érdemes úgy készülni, hogy lesz meccs.

A brazil támadó középpályás, Philippe Coutinho a felesége révén a napokban szerzett portugál útlevelet,

míg a csapat két gólvágója, az argentin Lionel Messi spanyol, az uruguayi Luis Suárez pedig olasz állampolgársággal rendelkezik, így már egyikük sem számít EU-n kívülinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik