Foci

Szoboszlai Dominik: Ronaldo-féle csel, Mbappét utánzó gólöröm

Az egyik legígéretesebb magyar fiatal labdarúgónak tartott Szoboszlai Dominik az előző idényben 33 percet játszott az osztrák Red Bull Salzburg első csapatában, az év nagy részét viszont a salzburgiak fiókcsapatánál, a Lieferingnél töltötte, ahol 33 meccsen 10 gólig jutott, és ezzel házi gólkirály lett.

A középpályás valószínűleg a mostani idényben is a Lieferingnél gyűjt tapasztalatot, de az ő korában az a fontos, hogy folyamatosan játsszon, és ennek a célnak a másodosztályú klub tökéletesen megfelel.

Aztán könnyen lehet, ha így folytatja, előbb-utóbb rendszeresen bevetik majd az első csapatnál is, eddig ugyanis két meccs, két gól a mérlege.

A legutóbbi fordulóban az Austria Wien második csapata volt a Liefering vendége, és a bécsiek 3-0-s vereséggel kulloghattak haza, pedig az első félidőben Mahamodou Dembélé révén még büntetőt is hibázott a Liefering. Aztán a második felvonásban beindult a henger, a 62. percben Szoboszlai élesen kapu elég lőtt szabadrúgásába David Schnegg tette bele a lábát, majd három perccel később Mohamed Camara növelte a hazaiak előnyét.

A végeredmény Szoboszlai állította be, aki C. Ronaldo módjára, biciklicselekkel etette meg az emberét, majd visszahúzta a labdát a kapu jobb oldalába, és utána úgy ünnepelt, ahogy azt a franciák világbajnokától, Kylian Mbappétól szoktuk látni.

A tavaly 5. helyen záró Liefering három kör után hibátlan teljesítménnyel, 9 ponttal vezeti az osztrák másodosztály tabelláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik