Foci

15 milliárdba került az új Haladás-stadion, de nem tudják, ki tartsa fent

Szombathelyen tavaly novemberben adták át a 15 milliárdból felhúzott stadiont, és mi is írtunk róla, hogy nem sikerült üzemeltetőt találni.

„A foci örök, mint Viktor királysága”
Szombathelyen még mindig nincs üzemeltetője a 15 milliárdból épített, tavaly novemberben átadott futballstadionnak és sportkomplexumnak. A piacot nem érdekli a lehetőség: idehaza akár üzleti katasztrófát is hozhatnak az arénák.

Hiába írtak ki több pályázatot is, azóta sem oldódott meg a helyzet, egy ideig az építtető, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft vitte a boltot, majd márciusban a Haladás Labdarúgó Kft-t bízták meg az üzemeltetéssel, ügyvezetőnek pedig Rácz-Racker Viktóriát nevezték ki.

A Nyugat.hu azt írja, a stadion körüli káoszt azt okozta, hogy bár a Haladás Labdarúgó Kft az üzemeltető, a fenntartó a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft, és nincsenek tisztázva a jogviszonyok.

Az NB I-es futballcsapat bérleti díjat fizet a stadion használatáért, de az nincs rendezve, hogy ki fizeti a karbantartást és javításokat.

A focicsapatnak és a Haladás VSE-nek az önkormányzat idén már 350 millió forintot adott, mivel gyakorlatilag a város fizeti ki a stadion és a szintén tavaly átadott munkacsarnok bérleti díját.

A Nyugat.hu szerint a következő 3-5 évben évi 500 millió forintot vinne el a sportkomplexum fenntartása.

Miközben a stadion pályára edzésre nem engedik fel a Haladást, csak a meccseken léphetnek itt pályára Király Gáborék, hogy ne tegyék tönkre a gyepet.

A legújabb fejlemény, hogy Rácz-Racker Viktória lemondott, állítólag az üzemeltetés körüli zűrzavar miatt. Vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy tavaly óta nem sikerült előrelépni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik