Foci

Marco Rossi elárulta, kikkel és milyen rendszerben játszik majd a válogatott

Ugyan messze még az első hivatalos meccs, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tétlenkedik.

Marco Rossi lépten nyomon interjút ad. A magyar labdarúgó válogatott új szövetségi kapitánya egyelőre mást nem is nagyon tud. Maximum meccset néz hétvégente.

Az idejét ezek mellett arra használja, hogy magyarul tanul. A DIGI Sport híradója arról tájékoztat, hogy Rossi kért egy tanárt maga mellé, mert bár nem ez a prioritás, de fontos a nyelv.

Azt mondhatom, hogy teljesen itthon érzem magam Magyarországon. Négy évet dolgoztam itt, plusz egyet Dunaszerdahelyen, ami ugyan papíron nem Magyarország, de a környezet magyar. Úgyhogy teljesen olyan Magyarország, mintha otthon lennék Olaszországban, sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor még egy kicsit jobb is

– nyilatkozta Marco Rossi.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya legfontosabb feladatának pedig azt tartja, hogy taktikailag felépítsen egy minél hamarabb használható alapot.

Mindössze négy vagy öt edzésünk lesz együtt, úgyhogy nincs vesztegetni való időnk. A válogatott összes meccsét megnéztem az elmúlt két szezonból, ami az Európa-bajnokság óta eltelt. Sőt, régebbieket is. Úgyhogy tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan teljesített a csapat a közelmúltban, és szerintem egy taktikai alap felépítése az elsődleges feladatunk. Őszintén szólva, amióta a stábommal megérkeztem Magyarországra, mindig a 4-3-3-as vagy a 3-5-2-es rendszert használtuk. Dunaszerdahelyen 3-4-1-2-ben játszott a csapat. De nem az éppen aktuális rendszer a fontos, hanem a koncepció, amire épül. Persze vannak különbségek a pozíciók között, de a koncepció a lényeges. Az első edzésen valószínűleg kipróbáljuk mindkét lehetőséget, és a játékosok visszajelzése lesz a döntő, hogy melyikben érzik kényelmesebben magukat

– magyarázta Rossi, aki a keret összetételére is kitért.

Mindig azt mondom, hogy a 20-25 játékost, akiket behívunk a válogatottba, a korábbi válogatott keret alapján kell kiválasztanunk. Miért is? Mert valahogy csapatként kell megjelenni a pályán. Nem hívhatok be öt, hat, hét új játékost, és rakhatom őket egy csapatba úgy, hogy még soha nem játszottak együtt. Hogyan működhetnének csapatként? Lehetetlen küldetés lenne. Ezért aztán, ha új játékosok kipróbálását említem, akkor nagyságrendileg egy-kettőre gondolok, mert a többieknek ismerniük kell egymást, csapatként kell funkcionálniuk.

– fogalmazott az olasz kapitány, aki elárulta, nála az Amerikában játszók, így Sallói Dániel is abszolút képben van, ahogy a nemrég duplázó Kleinheisler biztosan meghívót kap.

A Finnországban szeptember 8-án debütáló kapitány elárulta, a legnagyobb gondja a válogatott baloldali védő pozíciójával van:

Szabó János játszik rendszeresen a szóba jöhető balhátvédek közül. Korhutnak problémája volt a térdével, most már teljesen felépült, és még mindig a Hapoel ber Sheevánál van, viszont nem tagja a keretnek. El akarják adni, nem tudjuk, hogy Belgiumba vagy Ciprusra. A fontos az, hogy üssék már nyélbe végre az eladást! Amint elkezd újra játszani, már tudom is küldeni neki a válogatott meghívót.

Marco Rossi

A magyar szövetségi kapitány a DIGISportnak beszélt a válogatottal kapcsolatos elképzeléseiről. Monoki Lehel Marco Rossival készült teljes beszélgetését most megnézhetik.

Közzétette: DIGI Sport 24 – 2018. július 30., hétfő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik