Foci

Marco Rossi jó eséllyel kihagyja Dzsudzsák Balázst a magyar válogatottból

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Időknek nyilatkozva nagyjából körülírta, mire számíthatunk regnálása alatt. Az olasz szakember egyértelművé tette, csak olyan játékosokra épít majd, akik játszanak saját csapataikban.

Vegyük például Hidi Patrikot, aki a kedvenc emberem volt a Honvédban. Hidi a spanyol másodosztályban, a Real Oviedo csapatában játszott, de most átadólistára tették. Nincs csapata, mint ahogy Dzsudzsák Balázsnak sincs. Aki pedig nem játszik, azt nem tudom figyelembe venni. Ugyanez a gondom Szoboszlai Dominikkel. Ha bekerül a Salzburg nagycsapatába, akkor nagyszerű, behívom. De a fiókcsapatból, a Lieferingből, amely a másodosztályban játszik, nem tudom beválogatni, mert az nem az a szint, amit a válogatottban megkövetelünk.

Az üzenet egyértelmű: aki válogatott akar lenni, az nagyon gyorsan keressen magának egy csapatot, ahol játékidő is jut. Rossi egyébként összeírta azokat is, akikkel egyeztetni szeretne. Az egyik ilyen név Nikolics Nemanjáé.

Ezen a héten mindenkit felhívok, akit fel kell hívnom. Nikolics Nemanját is. De még egyszer: ha nem vagy játékban, akkor nem kerülhetsz be a válogatottba, mondjuk, Nikoliccsal nincs ilyen gond. A játék ritmusát csakis mérkőzéseken tudod felvenni. Ismerem én a fiatalokat, Csoboth Kevint a Benficából, Schön Szabolcsot az Ajaxból, utóbbi nálunk futballozott Kispesten, egy Ligakupa-meccsen be is állítottam a felnőttbe, ügyes srác volt, azóta rengeteget fejlődhetett.

Marco Rossi első kerethirdetésére cirka egy hónapot kell majd várni, augusztus 25-én esedékes az első névsor. Addig lesz ideje még sok-sok játékosnak csapat után néznie.

Kiemelt fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik