Foci

Nemet mondott a Real Madridnak a 31 éves sztáredző

A Real Madrid a világbajnokság előtt néhány nappal jelentette be, hogy a spanyol szövetségi kapitány Julen Lopeteguit szerződtetik három Bajnokok Ligája-győzelem után lemondó Zinedine Zidane helyére. A spanyol szövetségnek erre az volt a válasza, hogy a torna előtt 48 órával menesztette a szakembert.

A Hoffenheim jelenlegi, az RB Leipzig – így Gulácsi Péter – jövőbeni edzője, Julian Nagelsmann most azt nyilatkozta, őt is felkérte a Real, de nemet mondott. 

A 31 éves sztáredző azt mondta, úgy érezte, nem lett volna bölcs döntés tőle ilyen fiatalon, ilyen korán elvállalni ezt a munkát.

A Real Madrid megkeresett, telefonon hívtak, nyilván nem vágtam rájuk a kagylót. A Real a világ legjobb csapata, de még csak 31 vagyok, azt hiszem, lesz még később is esélyem, nem szerettem volna még elhagyni Németországot és a családomat, barátaimat. Ha nem lesz nagy változás az életemben, biztos vagyok benne, hogy kapok majd még egy esélyt. Az a nagy baj a társadalmunkkal, hogy mindenki roppant maximalista és türelmetlen. Mindenkinek az a fontos, hogy több legyen neki, mint a szomszédainak; nagyobb ház, nagyobb autó, vastagabb pénztárca. Én nem ilyen vagyok

– mondta rendkívül szerényen Nagelsmann a 11 Freunde-nak.

A szakember fiatal kora ellenére 2016 februárja óta irányítja a bundesligás Hoffenheimet, 2019 nyarától viszont Lipcsébe szerződik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik