Foci

Kabaréba illő gólt kapott Nagy Dominik csapata

A magyar bajnoksághoz hasonlóan Lengyelországban is elindult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az Ekstraklasa. A címvédő Legia Varsó az elmúlt években rendre pocsékul kezdett, ám egy lendületes tavaszi hajrával az élbolyban köt ki és ezt a hagyományát egyelőre folytatta a 2018/19-es szezonnyitón is.

Az első fordulóban a Zaglebie Lubin vendégeként lépett pályára a fővárosi klub, ám alig telt el 15 perc, máris hátrányba került a csapat. Filip Starzynski kapott egy jó kiugratást, miután elmozgott védőjétől és miután üggyel-bajjal levette a labdát az érkező csatárnak centerezett. Ami ezek után történt arra szavak sincsenek: William Remy becsúszva próbált menteni, de pont ezzel csapta be Arkadiusz Malarz kapust. A két Legia-játékos kétségbeesetten esett kelt, de csak egymást akadályozták, így nevető harmadikként Patryk Tuszynski egy méterről az üres kapuba lőhetett.

Talán nem meglepő, hogy a Legia végül 3-1-re kikapott, Remyt pedg már a félidőben le is cserélték. A találkozón egyébként nem lépett pályára a csapat magyar támadója, Nagy Dominik, de egy ilyen mérkőzésen talán jobb is…

Végeredmény – Ekstraklasa, 1. forduló

Legia Varsó 1-3 Zaglebie Lubin (1-2)
Gólszerző: Hlousek 37. ill. Tuszynski 15., Starzynski 21., 87.

Kiemelt fotó: zaglebie.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik