Foci

Thomas Doll: Nagyszerűen képviseltük a magyar labdarúgást

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros labdarúgócsapata jó játékkal kezdett bele az Európa Liga-selejtezőjébe, és sokáig úgy is tűnt, hogy le tudja győzni Izrael topklubját, a Maccabi Tel-Avivot, ám a hajrában egy megpattanó lövéssel kiegyenlítettek a vendégek, azaz 1-1 pedig már a riválisnak kedvező eredmény a visszavágó előtt. Thomas Doll szerint egy kompakt Fradit láthattak a nézők a Groupama Arénéban (14 ezer 127-en látogattak ki), és a csapat tökéletesen végrehajtotta a megbeszélteket az egy apró kihagyást leszámítva.

Tudtuk, hogy az Európa Ligában nem játszhatunk olyan offenzíven, mint a magyar bajnokságban szoktunk. Pontrúgásokból és akcióból is volt lehetőségünk a második gólt meglőni. Magával ragadott a stadion nagyszerű hangulata, 94 percig óriási támogatást kaptunk. Az egyetlen, ami fáj, hogy a fiúk egy szituációban nem figyeltek eléggé, nem akadályozták meg a lövést, amivel a saját jutalmukat elvették. Aki ismer, tudja, hogy mindig pozitívan állok a mérkőzésekhez, meglesznek a lehetőségeink Tel-Avivban is. Azt gondolom, hogy ma nagyszerűen képviseltük a magyar labdarúgást, aminek az 1-1-es végeredmény ellenére nagyon örülök

– idézi a fradi.hu a német vezetőedzőt, aki szerint, ha megmarad ez az alázat és szenvedély, akkor egy nagyszerű csapat lesz a Ferencvárosból.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Budapest, Groupama Aréna, 14 127 néző, v.: Ricardo de Burgos (spanyol)

Ferencváros-Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1 (0-0)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka – Varga R. (Petrjak, 76.), Spirovski, Gorriarán, Bőle – Lanzafame (Leandro, 75.), Finnbogason (Böde, 80.)

Maccabi Tel-Aviv: Rajkovic – Dasa, Tibi, Jair, Enric Saborit – Micha, Dor Peretz, Golasa (Atar, 64.), Rikan (Yeini, 85.) – Schoenfeld, Kjartansson (Atzili, 79.)

gólszerzők: Spirovski (61.), illetve Atar (91.)

sárga lap: Finnbogason (67.), Böde (85.), illetve Golasa (36.), Atar (90.)

Nyitókép: Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik