Foci

Thomas Doll: Nem baj, hogy gólt kell szereznünk

Csütörtökön este az izraeli Netanyában lép pályára a Ferencváros labdarúgócsapata, amely 1-1-ről várja a Maccabi Tel-Aviv elleni, idegenbeli visszavágót az Európa Liga-selejtező első fordulójában. A Fradi jól játszott hazai környezetben, vezetett is és úgy tűnt, sikerült bravúros győzelmet aratni az erősebb rivális ellen, ám a találkozó hajrájában egy pechesen megpattanó lövéssel kiegyenlített a Maccabi.

Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője arról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, hogy bár az 1-1 az izraelieknek kedvez, tetszett, amit a csapatától látott és bizakodva érkeztek a visszavágóra.

Nem is baj, hogy gólt kell szereznünk, ez csak céltudatosabbá teszi a csapatot. Megvan a tervünk a találkozóra, a fiúk tudják, hogy mi kell a sikerhez. Fontos lesz, hogy amikor helyzetbe kerülünk, hidegvérűek maradjunk, és értékesítsük a lehetőségeinket. (…) Magabiztosak vagyunk a találkozó előtt. A Maccabi Tel-Aviv ugyan rendkívül erős ellenfél, de egy meccsen képesek vagyunk legyőzni őket

– idézi a fradi.hu Dollt, aki szerint a védekezés rendben volt az első meccsen, viszont a koncentráció nem tartott ki a hármas sípszóig. Ezt nem engedhetik meg maguknak.

Miha Blazic arról beszélt, hogy minőségi játékosok érkeztek a nyáron a csapathoz, és meg is mutatták a Maccabi ellen, hogy képesek jól játszani. Mégis bosszankodniuk kellett a vége miatt.

Azzal a céllal érkeztünk ide, hogy megmutassuk a minőséget, amit képviselünk. Ezúttal le akarjuk hozni a meccset kapott gól nélkül, a támadóink játékerejét ismerve pedig biztos vagyok benne, hogy jó esélyeink lesznek a gólszerzésre.

A Maccabi Tel-Aviv – Ferencváros EL-selejtező csütörtökön, magyar idő szerint 19.00-kor kezdődik a Netanya Stadionban.

Nyitókép: Fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik