Foci

Szélhámos verte át az Arsenal csapatát

Az Arsenal labdarúgó-csapatát csúnyán átverték. Az elektromos járműveket gyártó kínai BYD-del áprilisban jelentette be a londoni klub, hogy szponzori szerződést kötött. Csakhogy az ázsiai cég kedden tudatta az Ágyúsok vezetőségével, hogy azok közé a partnerek közé tartozhatnak, akiket egy szélhámos átvert a BYD képviselőjének kiadva magát.

forrás: arsenal.com

A sencseni cég július negyedikén hozta nyílvánosságra, hogy a kínai hatóságok letartóztattak egy Li Juan nevű nőt, aki több céggel kötött szerződést a BYD nevében. Li az elmúlt három évben több helyen is elhitette az ügyfelekkel, hogy a cég alkalmazottja, többek között az Arsenallal is ő kötött egyezséget. A BYD azóta is átvizsgálást tart cégen belül és kívül és érdekesség, hogy az angol klub egyáltalán nem zárkózott el attól, hogy egy megújított, immár hivatalos és hitelesített partneri szerződést kössön üzletfelével.

Az április megállapodás szerint a BYD autókkal és buszokkal látta volna el a londoniakat, áprilisban egyeztek meg és május nyolcadikán tették hivatalossá az üzletkötésüket. A sportsmedia.com beszámolója szerint a belső vizsgálat után tárgyalnak a felek egy hivatalos szerződésről.

Kiemelt fotó: Michael Regan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik