Foci

Paintsil még egyet odaszúrt a Fradinak

Az elmúlt szezonban Ferencvárosban Joseph Paintsil remekül futballozott, így aztán a belga Genk szerette is volna megszerezni már 2018 első hónapjaiban. A ghánai középpályás azonban csak kölcsönben volt a Fradiban a Tema Youth együttesétől, így nem tudták Budapestről elmozdítani a belgák, pedig a játékos is vélhetően szíve szerint továbbállt volna.

Paintsil már a Fradinál, edzett is
Azt ugyan nem lehet állítani, hogy repes a boldogságtól, de legalább a portugáliai edzőtáborba megérkezett.

Június közepén aztán hivatalosan is bejelentette a Genk, hogy szerződteti a Tema Youthtól Joseph Paintsilt. A csapat új játékosa a bemutatásán aztán izgatottan beszélt a rá váró kihívásokról, valamint arról, hogy szintet léphetett az NB I után. Itt pedig rátért arra is, mi történt a Ferencvárosban.

Nagyon nehéz volt eljönnöm a Ferencvárostól, mert úgy döntöttek, hogy nem engednek el engem. Nem tudom, miért, de én mindig a következő lépésre koncentrálok. A magam részéről úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem a klubért. Azt mondták, hogy nem engednek el, és mivel szerződésem volt, engedelmeskedtem nekik. Megvártam, amíg lejár a megállapodás, csak utána köszöntem el. Ez csupán egyéves kölcsönszerződés volt, amely lejárt, így továbbléphettem a következő szintre, a Genkhez

– mondta a futballista.

Az ügyletet nehezíti, hogy a Fradinak állítólag opciós joga lett volna a labdarúgó végleges megszerzésére, de a Genk gyorsabb volt. Hallva a játékos véleményét, egyébként sem biztos, hogy jót tett volna akarata ellenére leláncolni. Persze így pénzt nem lát belőle a klub.

Kiemelt fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik