Foci

Paintsil megható üzenettel búcsúzott Gerától

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtök este bejelentette Gera Zoltán, hogy végleg befejezei aktív labdarúgói karrierjét. A 39 éves koráig futballozó középpályásról azóta mindenütt megjelentek visszaemlékezések, Ferencvárostól elkezdve a West Bromwich Albionig bezárólag mindenki lerótta tiszteletét az elmúlt húsz év legjobb magyar focistája előtt.

Az unokáknak is mesélni fogunk Gera Zoltánról
Az elmúlt 25 év legjobb magyar futballistája visszavonult, de nem csak egy jó embert, egy kiváló labdarúgót, de egy generációs zsenit is vesztettünk vele.

Némileg meglepő módon a Fradiból nyáron távozó, mindössze egy évet Magyarországon töltő Joseph Paintsil is megragadta az alkalmat, hogy kifezze nagyrabecsülését. Az Instagram-oldalára feltöltött bejegyzésében Gerát második apjának és védelmező bátyjának írta le.

Nagyszerű volt veled egy klubban játszani, olyan voltál nekem, mint egy apa, vagy testvér. A kezdetektől szeretettel fogadtál és rengeteg tanáccsal láttál el, amíg együtt játszottunk. Sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz, imádkozni fogok érted és a családodért. Már most hiányzol és köszönök mindent, amit értem tettél. Sok szeretettel a legendának, Gera Zoltánnak!

Paintsil télen nagyon menni akart a csapatból és ritkán adta jelét, hogy ragaszkodna a csapathoz, de a jelek szerint a magyar középpályás mély nyomot hagyott benne. A ghánai a belga Genkben folytatja pályafutását, míg Gera a pálya mellett a Ferencvárosban.

Joseph (@joe_paintsil) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2018, időpont: 5:32 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt fotó: Szirtesi László/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik