Foci

A Barcánál úgy gondolták, hogy egy jó kis Real-fricska a vébé alatt is belefér

A spanyol AS újságírója Barcelonában járt, és ha már ott volt, ellátogatott az FC Barcelona múzeumába, ahol viszont egy igen érdekes részletre lett figyelmes: az egyik statisztikai táblázatból, dicsőségfalról „ki- és lefelejtettek” a rivális Real Madridot.

A nyaranta több százezer látogatót vonzó kiállítás naprakész, hiszen a kiállítandó emlékek és kupák közé bekerült a klub által a 2017-18-as szezonban szerzett La Liga, Király Kupa, és az UEFA fiataloknak kiírt Bajnokok Ligája serlege is.

Azonban, ha átmegyünk a kiállítás másik részére, egy feltűnő statisztikára bukkanhatunk, ami egyben egy kis fricska is a nagy rivális Real Madridnak.

A múzeum információs táblája szerint katalán klub 11 aranylabdás játékossal vezeti a FIFA erre vonatkozó statisztikáját. Ezzel még nincs is hiba, azonban a lista további része már hibásnak tekinthető, ugyanis a második helyen szerintük AC Milan és a Juventus áll nyolc aranylabdás játékossal, azonban a táblázat készítője kifelejtette a Real Madridot.

A Bajnokok Ligája-címvédő — köszönhetően Cristiano Ronaldo 2016-os és 2017-es sikerének – 10 aranylabdás játékossal rendelkezik.

Beke Zsombor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik