Foci

Nyíltan beszélt depressziójáról Andrés Iniesta

Nemrég jelentették be hivatalosan, hogy az FC Barcelonát 22 év után elhagyó legenda, Andrés Iniesta a japán Vissel Kobe-nál folytatja pályafutását. A 34 éves, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, kilencszeres spanyol bajnok, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok játékos most egy spanyol műsorban beszélt először nyíltan depressziójáról.

Hiába a rengeteg siker, hiába nyert meg mindent, amit egy labdarúgó csapatszinten megnyerhet, vannak pillanatok, amelyeken ezek a pillanatok sem tudják átsegíteni – ezek egyik volt az, amikor elvesztette egy barátját, az Espanyol tragikusan elhunyt játékosát, Dani Jarquét.

Nem vagy önmagad, nem élvezed az életet, üres vagy legbelül. Semmit nem érzel, azt gondolod, nincs miért elindulni. Egy idő után viszont muszáj kikerülni ebből az állapotból, fel kell álnod. Én szerencsére felismertem, hogy segítségre van szükségem, sosem vesztettem el a hitem, ez segített át a nehézségeken

mondta Iniesta, aki a 2010-es vb-döntőben is megemlékezett barátjáról, amikor a pólójára azt írta, Dani, mindig velünk.

A legendás középpályás most azért fedte fel érzéseit, hogy ezzel is példát mutasson a hozzá hasonló helyzetbe kerülő társainak: mindig van kiút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik