Foci

Magyar edzője lesz a PSG-nek, a világ leggazdagabb klubjának

Lőw Zsolt jövőjéről izgatottan várja a híreket minden magyar futballrajongó. A Bundesligában szereplő RB Leipzig másodedzőjével kapcsolatban az is felmerült, hogy átveszi a csapat irányítását vezetőedzőként, ám erre állítólag még nem érzi magát felkészültnek. Mostanáig egy dolog volt biztos: a klub menesztette Ralph Hasenhüttlt a kispadról.

A lipcsei vezetőedző távozott, Lőw még kérdéses
A magyar szakember körül rengeteg a kérdőjel.

Miután eldőlt, hogy nem lesz vezetőedző sem jelenlegi klubjában, sem a szintén Red Bull tulajdonában lévő Salzburgnál, már csak egy kérdés maradt: vajon marad Lipcsében, vagy elfogadja korábbi edzője hívószavát és csatlakozik Thomas Tuchelhez Párizsban?

Lőw Zsolt pedig döntésre jutott, csatlakozik a Paris Saint-Germain szakmai stábjához.

Hétfőn a Digi Sport reggeli műsorának vendége volt a magyar tréner, ahol elmondta, bár a lipcseiek több remek ajánlatot tettek neki, végül mégis a váltás mellett tette le a voksát. Elmondása szerint lehetett volna az RB Leipzig, a Red Bull Salzburg és a New York Red Bull vezetőedzője is.

Nem volt könnyű, de meghoztam a döntésemet. A párizsi lehetőséget tartottam a legjobbnak szakmailag és a családom szempontjából is, innentől nem az én térfelemen pattog a labda

– hangzott el az adásban.

Lőw azt is kiemelte, hogy élő szerződése van a lipcsei klubbal, amely nem repes az örömtől, ennek ellenére bízik abban, hogy a két klub megegyezése után barátokként válnak el egymástól a felek.

Kiemelt fotó: TF-Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik