Foci

A Balmazújváros kiáll Horváth Ferenc mellett

A Balmazújváros rendkívül drámai körülmények között kiesett az NB I-ből az utolsó fordulóban, miután a Ferencvárossal ugyan 3-3-s döntetlent játszott, ám eközben a Diósgyőr megverte a Videotont. Éppen utóbbi miatt adott emlékezetes interjút Horváth Ferenc, a csapat vezetőedzője, aki a bajnokon azt kérte számon, hogy sok ifi játékost pályára küldött.

Horváth Ferenc: Jó lenne tiszta focit játszani Magyarországon
A Balmazújváros edzője a tartalékosan felálló Videotont marasztalta el, amiért beleszólt a kiesés elleni harcba.

Ezek után mindenki, aki a magyar labdarúgás iránt kicsit is érdeklődik arról vitázott, vajon sportszerű volt-e a Viditől, hogy nem vették elég komolyan a DVTK elleni meccset? A Balmazújváros első embere, Dr. Tiba István mindenesetre egyértelművé tette vasárnap, hogy ő – és ezáltal a klub – mindenben egyetért Horváth Ferenccel.

Rajtunk kívül mindenki az első perctől azt akarta, hogy kiessünk az NB I-ből, de a közösségünk nem fogadta el az áldozati bárány szerepét. Az utolsó fordulóig küzdöttünk, azonban vannak olyan dolgok, amikkel szemben egy ilyen kis csapat mint a miénk, nem tud megbirkózni.Szerettünk volna bizonyítani valamit, de ez sokaknak nem hiányzott, hogy megtörténjen. Ennyi örömük legyen az életben. Tökéletesen egyetértek a vezetőedzőnk mérkőzést követő nyilatkozatával.

– idézi a balmazfoci.hu a Dr. Tiba Istvánt.

A közleményben továbbá megköszönték a szurkolók biztatását, valamint a város támogatását is. A Magyar Labdarúgó-szövetség egyelőre nem lépett semmit az ügyben, pedig a lebonyolítást is kritika érte a Balmazújváros részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik