Foci

„Az Állampárti Videoton egy komplett B csapattal állt fel” – elszabadultak az indulatok Hrutka bejegyzése alatt

A Balmazújváros hiába játszott 3-3-as döntetlent a Ferencváros ellen az NB I utolsó fordulójában, mivel a DVTK végül legyőzte hazai pályán a bajnok Videotont, a diósgyőriek maradtak bent az első osztályban. Horváth Ferenc, a Balmaz edzője nem is annyira finoman arra célzott a lefújás után, hogy a Vidi sportszerűtlen volt, mivel meggyengített csapattal utazott Miskolcra.

Horváth Ferenc: Jó lenne tiszta focit játszani Magyarországon
A Balmazújváros edzője a tartalékosan felálló Videotont marasztalta el, amiért beleszólt a kiesés elleni harcba.

Rengetegen támogatják Horváthot az interneten, a kis csapat edzője mellett van a fociszerető tömeg nagy része. Az átlag szurkoló mellett Hrutka János, a korábbi válogatott labdarúgó is kiállt: Facebook-posztjában csak annyit írt, „Labdarúgás, első tanóra: sportszerűség, az ellenfelek tisztelete!”

Itt lekapcsolták a villanyt, komoly vita alakult ki a bejegyzés alatt, az arányokat tekintve nagyon nagy többséggel Hrutkának (és Horváthnak) igazat adva.

Az Állampárti Videoton ma egy komplett B csapattal állt fel, így egy kiesés szempontjából éles meccsen vétett a sportszerűség ellen. Ők ezt megtehetik, nem lesz különösebb visszhangja ebben igaza volt Horváth Ferinek

– írta egyikük, amire jött egy olyan válasz, hogy a Fradi is a B csapattal utazott Balmazújvárosba.

Horváth Ferenc kimondta, amit ki kellett. Teljes mértékben igaza van – kérdés, ezután hogyan számolnak el vele…
Ő az egyik igazi őszinteség a magyar futballban

– jött a következő Horváthot támogató üzenet.

A legérdekesebb párbeszéd egy kommentelő és Hrutka között bontakozott ki. Nem is vita, inkább két gondolat összeütköztetését olvashattuk, érdemes elolvasni.

– „Szerintem meg semmi sportszerűtlenség nem volt benne. A már bajnok csapat, egy tét nélküli meccsen mi a fenéért kellett volna kiállnia az első csapattal? Ezt bárhol máshol így csinálták volna a világon. Egyébként meg nem azon múlt.”

Erre jött Hrutka válasza:

– „Lehet, hogy előfordul ilyen, de nekem most pont két dolog jutott eszembe, ugrott be a reakciódat olvasva: egyrészről, nem tudom, hogy a “mester”, a saját hazájában is meg merte volna ezt csinalni, ahol valljuk be, egy kicsit másképp reagálnának a szurkolok az ilyen edzői húzásokra. Másreszről pedig említhetjuk az idei német, angol bajnoksagot, franciát, vagy a spanyolt is, csak így hirtelen átgondolva, ahol akár a Bayern, akár City, a Barca pl. végigvert mindenkit, még az utolsó fordulókban is szinte a legerősebb összeállitásban úgy, hogy persze biztosíott lehetőséget 1-1, addig nem játszónak is, mert a legkisebb esélyét sem engedhetik meg annak, hogy ilyen, ami ebben a kiírásban is felmerült, az ő klubjukkal kapcsolatosan akár csak szóbeszéd szintjén is felmerülhessen.”

A többi kommentet is érdemes elolvasni, akár velük vitába szállni, a bejegyzést itt találják:

Labdarúgás, első tanóra: sportszerűség, az ellenfelek tisztelete!

Közzétette: Hrutka János Official – 2018. június 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik