Foci

Horváth Ferenc: Jó lenne tiszta focit játszani Magyarországon

A Balmazújváros drámai csatában 3-3-as döntetlent játszott a Ferencváros ellen az NB I szombati zárófordulójában. Jóllehet az élvonal újonca derekasan küzdött, az egy pont kevésnek bizonyult, mivel idők közben a Diósgyőr nyert, így pontszámban beérte a Balmazt.

Az OTP Bank Liga szabályai szerint ilyenkor az a csapat a kedvezményezett, amelynek több győzelme van, így aztán emiatt esett ki Horváth Ferenc csapata.

Kiesett a Vasas az NB I-ből
Az NB I utolsó fordulójában öt csapat is a kiesés elkerüléséért harcolt, miközben a dobogóért is kiélezett csata zajlott. Ilyen volt a zárás.

Fontos tudnunk továbbá, hogy a DVTK ellenfele a bajnok Videoton volt, amely nagyon tartalékosan állt fel, négy újoncot is avatott. Mivel ez a rotálás a Balmazújváros NB I-es tagságába került, érthető módon úgy érezte Horváth, hogy a fair play szabályai sérültek. A mérkőzést követő interjúban hangot is adott érzelmeinek.

Nehéz bármit is mondanom anélkül, hogy ne tiltsanak el egy életre. A fair play szabályai ellen nagyon súlyosan vétettek csapatok. Egy olyan csapat bent tud maradni, akit mi háromszor megvertünk, több győzelme miatt? Nem jó a bajnokság! Rosszak a szabályok, háromszor játszunk, ami egy marhaság. Nem korrektek a csapatok.

– dohogott Horváth Ferenc, aki valóban mindhárom alkalommal legyőzte a diósgyőrieket.

Már a találkozót megelőzően is dúlt fúlt az abszolút újonc edzője, amiért a Videoton sok ifinek esélyt adott a zárófordulóban, akkor azt mondta “viccet csinált a bajnokságból a Videoton. Szerintem ez nem fair“. Ezek után nem fogta vissza magát a bajnokkal szemben a meccset követően sem.

Mi lenne akkor, ha a Fradi és a Videoton is menne a bajnoki címért és én felállítottam volna a csapatomat úgy a Fradi ellen, hogy hat ifi játékos van a kezdőben? Vérig lennének sértve és olvashatnám az újságokban, hogy én milyen szar ember vagyok. Körbe lehetne menni és végignézni, hány ember életét szarták el! Jó lenne egy tiszta focit játszani Magyarországon.

Arra a felvetésre, hogy a Balmazújváros tiszta lelkiismerettel tekinthet vissza a meccsre, csak annyit felelt, “kirakhatjuk az ablakba. Holnap már nem emlékszik majd rá senki”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik