Foci

Löw, de még inkább Pochettino lehet az új Zidane

Csütörtökön délután valósággal megrengette a sportvilágot, hogy öt nappal a zsinórban harmadik Bajnokok Ligája-győzelem után lemondott a Real Madrid vezetőedzőjeZinédine Zidane.

Játékosai szinte egytől egyig különböző közösségi oldalakon mondtak a francia mesternek köszönetet, majd a nap végén maga Zidane is poszttal búcsúzott klubjától. Úgy fogalmazott: „A Real Madridnál, a világ legnagyobb klubjánál tölthettem három feledhetetlen szezont. Megtisztelő volt. Hala Madrid, mindörökké!”

A bejelentés óta a Real Madrid klubháza minden bizonnyal méhkasra hasonlít leginkább. Florentino Pérez elnök és a klub munkatársai gőzerővel dolgoznak a francia mester pótlásán.

Az első hírek szerint hét név került a kalapba:

  • Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur),
  • Jürgen Klopp (Liverpool),
  • Joachim Löw (2013. óta a madridiak akadémiáján edzősködik – Zidane-hoz hasonlóan ő is végigjárja a ranglétrát),
  • Arséne Wenger (22 év után hagyta el az Arsenalt),
  • Massimiliano Allegri , (Juventus),
  • Maurizio Sarri (Napoli).

Marca úgy tudja, a lista máris szűkült és célirányossá vált. A madridiak Mauricio Pochettinóval, a Tottenhamet 2014 óta igazi nagycsapattá, stabil BL-résztvevővé fejlesztő edzővel vették fel a kapcsolatot. keresték meg.

Az argentin menedzser rendelkezik La Liga tapasztalattal is, hiszen korábban az Espanyol edzőjeként dolgozott. A spanyol lap úgy tudja, az ő megszerzése lenne a legegyszerűbb és legjobb megoldás is egyben, hogyen a szakembernek megállapodása van Daniel Levy klubtulajdonossal, miszerint nem áll útjába, ha a Real Madrid hívja.

Pochettino után a német válogatottal éppen a világbajnokságra készülő Joachim Löwre a második számú jelölt. Mondjuk a 2014-ben Brazíliában világbajnoki címet nyerő edző elég nagy kockázatot rejt magában, lévén az elmúlt 14 éveb nem volt klubedző, meg egyébként is, most hosszabbított 2022-ig a német szövetséggel.

Löw már meg is szólalt a témában, úgy fogalmazott számára ez nem téma, mert a világbajnokságon van.

Teljesen kizárható, hogy én legyek a Real trénere. Biztosan találnak megfelelő utódot Zinedine Zidane-nak

– fűzte még hozzá Löw.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik