Élő Foci

Tizenharmadszor is BL-győztes a Real Madrid

Sorozatban harmadszor, az elmúlt öt évben negyedszer nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját a Real Madrid, amely szombaton a kijevi döntőben az FC Liverpoollal találkozott. A madridiak francia menedzsere, Zinedine Zidane páratlan bravúrt hajtott végre, ő az első, aki vezetőedzőként egymás után háromszor megnyeri a legrangosabb európai kupasorozatot – tenné mindezt ráadásul első három szezonjában.

A meccs elején az angolok nyomtak, az első húsz percben alig akadt igazán helyzete a címvédőnek. A meccs első drámájára nem kellett sokat várni, a 31. percben Sergio Ramos találkozott Mohamed Szalahval, az egyiptomi rendkívül rosszul esett a földre, és le is kellett cserélni. Ha hinni lehet az információknak, ezzel együtt számára a nyári világbajnokság is elúszott.

Az első gólra a második félidőig kellett várni, amikor is a liverpooliak kapusa, Loris Karius egyszerűen rádobta a labdát Karim Benzema lábára, ezzel a BL-történelem egyik legkomikusabb gólját láthattuk. Nem sokkal később még kiegyenlített a Pool Sadio Mané góljával, ám pár percel a történelem egyik legnevetségesebb gólja után a csereként beálló Gareth Bale ollózva megszerezte a történelem egyik legnagyobb gólját.

De, hogy ne legyen vége Karius életének legrosszabb estéjének, a 65. perctől folyamatosan támadó Liverpool esélyét ott pecsételte meg, amikor bevédte Bale egyik, 25 méterről leadott lövését.

Gólösszefoglaló:

A 3-1-es eredmény a végig már nem változott, a Real Madrid ezzel megszerezte története 13. BL-trófeáját.

Eredmény, Bajnokok Ligája, döntő:

Real Madrid (spanyol) – Liverpool (angol) 3-1 (0-0) 
2018.05.26., Kijev (Ukrajna). 20.45. Tv: M4 Sport
Játékvezető: Milorad Mažić (szerb)
Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 35.), Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos, Isco (Bale, 60.)- Ronaldo, Benzema (Asensio, 89.)
Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner (Can, 83.), Wijnaldum – Mane, Szalah (Lallana, 31.), Firmino
Gólszerzők: Karim Benzema (50.), Gareth Bale (64., 83.) ill. Sadio Mané (55.)
Sárga lap: Sadio Mané (82.)
Piros lap:

Kiemelt kép: Getty Images

20. perc

Egyre többet van a labda a Realnál, de egyelőre mindkét csapat biztonsági focit játszik. A tempó jó, igen fizikális a meccs.

15. perc

Még mindig a Liverpool előtt adódik több lehetőség, ám most megmozdult Cristiano Ronaldo is, akinek a lövése csupán néhány centivel megy fölé.

10. perc

Megvan a Real első lövése, Marcelo balosa elsül, néhány métert téveszt.

7. perc

Az első komoly helyzet a Liverpool előtt adódhatna, ám Milner kiugratását Raphael Varane és a kapujából kijövő Kayelor Navas hatástalanítja. Pedig néhány centi, és Sadio Mané egy az egyben mehetett volna a kapuval.

5. perc

A Real átengedi a középpályát a Liverpoolnak, eddig többet van a labda az angoloknál. Az 5. perc végén 20 méterről szabadrúgáshoz jut a Pool, de nem okozott gondot a Real védelmének.

1. perc

A Liverpool kezdi a meccset, az első támadás során már el is jut Mohamed Szalah a Real tizenhatosára, ám lövésig nem jut el.

Mezek

A címvédő Real Madrid fehér mezben, a Livepool pirosban játszik.

A szurkolók már a helyükön

Real Madrid-szurkolók kint és bent:

Fotó: Oleg Pereverzev / NurPhoto
Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin

Liverpooli oldalon is megvan már a hangulat:

Fotó: Oleg Pereverzev / NurPhoto
Fotó: Paul ELLIS / AFP
Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Jürgen Klopp bízik a fiatalokban

A mostani liverpooli kezdő a maga 26 év és 170 napos átlagéletkorával a legfiatalabb tizenegy, amely az elmúlt öt évben kifut egy Bajnokok Ligája-döntőben. Hogy melyik csapat volt fiatalabb? Persze, hogy Jürgen Klopp 2013-as csapata, a Borussia Dortmund. (25 év, 255 nap.)

A Real Madrid is történelmet írhat

A Real Madrid 13., a Liverpool a hatodik BL-győzelmére hajt az Olimpiai Stadionban. Ha a címvédő Real nyeri a trófeát, az első csapat lesz, amely két alkalommal is legalább háromszor nyer egymás után: a madridiak 1956 és 1960 között sorozatban ötször győztek. A triplázás még két együttesnek sikerült, az Ajax Amsterdamnak (1971-73) és a Bayern Münchennek (1974-76).

Cristiano Ronaldo újabb rekordot dönthet

Ha a Real Madrid megnyeri a döntőt, Cristiano Ronaldo lesz az ötödik játékos, aki ötször gyűjti be a BL- (korábbi nevén BEK-) serleget: korábban ez az ugyancsak Real-játékos Paco Gentónak, Alfredo Di Stéfanónak és José María Zárragának, valamint az AC Milan élő legendájának, Paolo Maldininek sikerült.

Olvasói sztorik