Foci

Ronaldo olyan magasra tette a lécet, hogy 25 gól már gyenge tőle

Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője azt nyilatkozta, hogy Cristiano Ronaldo tökéletes állapotban van, így semmi nem veszélyezteti a szereplését a május 26-i Bajnokok Ligája-döntőben.

Ronaldo még a Barcelona elleni rangadón szenvedett bokasérülést, azóta nem lépett pályára a Realban.

Mivel már csak egy forduló van hátra – a Real a Villarreal vendége lesz szombat este – ideje lassan megnézni Ronaldo számait. A bajnokság első négy fordulóját kihagyta a spanyol Szuperkupa-döntőn összeszedett eltiltása miatt, Zidane pedig jó néhány alkalommal pihentette, így összesen 26 bajnokin lépett pályára.

A neki jutó 2236 perc alatt a portugál 25 gólt és 5 gólt szerzett, volt hat duplázása, egy mesterhármasa és egy négygólos meccse.

Ahhoz képest, hogy mennyire nehezen lendült bele az ősszel, a 25 találat teljesen vállalható, hiszen ennél csak Lionel Messi ért el többet, a Barca sztárja 34 gólt vágott, de kilenc meccsel többet is játszott.

A Sport nevű spanyol lap összeszedte, hogyan teljesített Ronaldo eddigi spanyolországi szezonjaiban, és a számok azt mutatják, hogy a 25 gól és 5 gólpassz a legrosszabb mutatója realosként. Persze ne felejtsük el, hogy a 26 meccs a legkevesebb, amit egy idényen belül letudott, és tavaly is hasonlóan zárt, akkor 29 találkozó alatt 25 gólig és 6 asszisztig jutott.

A legjobb idénye a 2014-2015-ös volt, amikor 35 találkozón 48 gól és 16 gólpassz került a neve mellé.

Ahogy az egész csapat, úgy Ronaldo is sokkal jobban teljesített a BL-ben, ahol 12 meccsen 15-ször volt eredményes, ezzel szinte biztos, hogy sorozatban hatodszor, összesen pedig hetedszer lesz gólkirály, ami brutális adat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik