Foci

Rohamrendőrökön át vezetett a gólöröm Görögországban

A PAOK Szaloniki nyerte a labdarúgó Görög Kupát, miután a szombati döntőben 2-0-ra legyőzte az AEK Athént. Az elmúlt időszakban több futballbotrány is volt Görögországban, ezért a sportág nemzetközi szövetsége kizárással fenyegette meg helyi tagszervezetét. A kupadöntő sem volt jó reklámja a görögöknek.

Napközben ugyanis az athéni belváros nagy részében összetűzések voltak, az Olimpiai Stadion környékén további incidensek történtek, majd a mérkőzés alatt a huligánok pirotechnikai eszközökkel zavarták a játékot. Ez azért is érdekes, mert a 66 ezres arénába biztonsági okokból csak 34 ezer néző mehetett be, és ötezer rendfenntartó volt szolgálatban.

Ehhez tegyük még hozzá, hogy a meccset a PAOK kilenc, az AEK pedig tíz emberrel fejezte be és máris megértjük, miért törtek elő olyan érzelmek Dimitrosz Pelkaszból, aki csapata második gólját szerezte a 93. percben.

A gólszerző csatár annyira önkívületi állapotba került, hogy a rohamrendőrök sem tudták megállítani, a játékos végül a kerítésen keresztül ölelkezett a szurkolókkal. Meg is kapta érte a túlzott gólörömért járó sárga lapot, de pár perccel a kupadöntő vége előtt ez már senkit sem érdekelt.

A görög bajnokságot egyébként az AEK Athén nyerte, éppen a PAOK előtt.

Kiemelt fotó: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik