Foci

Itt az ideje, hogy megdicsérjük Pintér Attilát

Ha március elején szokatlan köntösbe öltöztetett kritikát fogalmaztunk meg a Puskás Akadémiával kapcsolatban, itt az ideje, hogy a szerdai Magyar Kupa elődöntőben a Debrecen felett aratott 4-0-ás győzelme után megdicsérjük Pintér Attilát és csapatát. Azért mert belátta, tévúton járt.

Szemfényvesztés, ami Felcsúton zajlik
A Puskás Akadémia a hétvégi bajnokin tíz külföldi labdarúgóval ért el döntetlent a DVSC ellen. Képzelt riport a pálya széléről.

Március 3-án éppúgy PAFC-DVSC (0-0) meccset rendeztek, csak éppen nem a kupában, hanem az OTP Bank Ligában. Pintér Attila akkoriban még rendre 8-10 idegenlégióst küldött a pályára. Azon a meccsen éppen 91 felnőtt, és 43 utánpótlás magyar válogatottság ült a lelátón – nem jöttek az eredmények.

Nyilván nem írásunk miatt, de azóta merőben más a szemlélet Felcsúton. Visszakerült a csapatba Balogh Balázs, Pór Patrik többek közt. Ugyan nem játszik az egy szem Spandler Csabánál több saját nevelésű akadémista továbbra sem, de legalább az arány immár sokkal egészségesebb a magyar és a külföldi labdarúgók, hovatovább rendre a honi futballisták felé dől.

A szekér a Videoton elleni döntetlen óta indult meg, azóta jönnek a bajnoki pontok, a győzelmek a kupában.

Bár kétségtelen, a szerdai 4-0 első három hazai gólja elég súlyos egyéni hibából született, ettől még négyet lőni a jó formában lévő Debrecennek,  ezzel lényegében – a klub története során először – Magyar Kupadöntőbe jutni szép teljesítmény.

Ráadásul Pintér Attila negyedik csapatával juthat oda.

Végeredmény – Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

Puskás Akadémia-Debreceni VSC 4-0 (3-0)
Gólszerző: Henty 2., 31., Perosevic 43., Knezevic 79.
Kiállítva: Kinyik 42. (DVSC)

Kedden:

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

Kiemelt fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik