Bódog Tamás: Magyarországon megtanultam, nem szabad mindig őszintének lenni

Nem zárkózna el attól, hogy újra az NB I-ben dolgozzon, de szerinte a stílusa máshol jobban működne.
Kapcsolódó cikkek

Áprilisban robbantotta a bombahírt a DVTK labdarúgócsapata: menesztették a vezetőedzőt, Bódog Tamást. A szakember tavaly márciusban vette át a csapat irányítását, benntartotta az együttest az élvonalban és ugyan valóban nem ment olyan jól a Diósgyőrnek most tavasszal, azért meglepő volt az elküldése.

Főleg, hogy ezt telefonon közölték vele, nem is személyesen.

Azóta a klub korábbi játékosa, Fernando a vezetőedző, vele két mérkőzésen két vereség a mérleg, gólt sem rúgott a csapat. A Bódog elküldését eleve nehezen viselő diósgyőri drukkerek a hétvégi, Mezőkövesd elleni stadionavatón elég hangosan tudatták nemtetszésüket, rendőrök menekítették ki a játékosokat.

A rendőröknek kellett kimenekíteni a DVTK futballistáit
Nem viselték jól a szurkolók, hogy az új stadionban az utolsó helyezett is nagy falatnak bizonyult.

Bódog Tamás a Népszavának mondta el, hogy csak az összefoglalót látta a szombati vereségről, és nagyon sajnálja, hogy nem ő irányította már az együttest a stadionavatón. Most Németországban, Mainzban próbál meg feltöltődni, többet tud együtt lenni a családjával, a ház körül tesz-vesz, nemsokára pedig nyaralni megy.

A Diósgyőrnek hálás, amiért megkapta az első vezetőedzői munkáját, összességében nem csalódott. Jól érezte magát Miskolcon, igyekezett a csapatból kihozni a legtöbbet, ami többé-kevésbé sikerült is szerinte. A vége miatt persze kicsit keserű és úgy érzi, megérdemelte volna, hogy a szemébe mondják, már nem kell.

Szerintem az a normális, ha valaki őszinte. Ezzel szemben Magyarországon megtanultam: nem szabad minden esetben őszintének lenni, mert utána sértődés van belőle. A játékosoknak is mindig szemtől szembe megmondtam, ha valami nem tetszett vagy másképpen működött, ha pedig a döntéseimről kérdeztek az újságírók, őszintén elmondtam, hogy miért döntöttem úgy. Annyit mindenképpen megtanultam otthon, hogy az őszinteség nem feltétlenül vezet jóra

– mondta az NB I-ben szerzett tapasztalatairól.

Ha kemény és őszinte vagy, bedarál a magyar futballközeg
Bódog Tamás számára remek ajánlólevél volt a Németországban és Dániában szerzett tapasztalat, de ő ahhoz szokott, hogy egy játékos mindig hajt, itthon pedig hősként ünneplik, ha valaki végiggürizik 90 percet.

Az általa képviselt játékstílus szerinte működött, a teljesítményüket úgy érzi, hogy nem érhette panasz. A kellő szenvedély és a lelkesedés is sokáig megvolt, a végén hiányzott talán egy kicsit.

Ha hívnák, szívesen dolgozna még Magyarországon. De bármilyen kihívásra nyitott, nincs szüksége hosszas feltöltődésre. Viszont szerinte az ő stílusa máshol kicsivel több szerencsével működne.

Bízom benne, hogy kiharcolják a bennmaradást, ez a klub, a város és a szurkolók megérdemlik, hogy az NB I-ben maradjanak

– mondta a Diósgyőrről, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt tizedik a tabellán, csak jobb gólkülönbséggel előzi a már kiesőhelyen álló Vasast és egy pont csak a fórja az utolsó Balmazújvárossal szemben.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt