Foci

Korábbi közönségkedvenc ül le a DVTK kispadjára

A spanyol Fernando Miguel Fernandez Escribano lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzője. A klub honlapjának hétfői közlése szerint a menesztett Bódog Tamás helyét átvevő, 38 éves spanyol szakember kedden tartja első edzését.

Nem voltak elragadtatva a szurkolók a vezetőedző kirúgása miatt, már folyamatban van egy szimpátiatüntetés is. A diósgyőri klub még hétfőn közölt egy interjút Sántha Gergely ügyvezetővel, amelyben közölték, attól féltek, hogy Bódoggal kiesik a csapat az NB I-ből.

A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk. Természetesen nem Bódog Tamás az egyedüli felelős, viszont hat forduló van hátra, és nekünk ezzel a csapattal kell bennmaradnunk. Az edző és a csapat között megbomlott a harmónia, nem láttunk arra esélyt, hogy ez rövid időn belül helyreálljon.

– áll az interjúban.

Délutánra pedig meglett az új vezetőedző Fernando személyében, aki maga is volt a DVTK játékosa: 2011 és 2013 között játszott Miskolcon, 36 NB I-es mérkőzésen hat gólt szerzett. A diósgyőri éveket megelőzően a spanyol első osztályban szerepelt, mostani kinevezése előtt pedig a spanyol CD El Palo együttesénél dolgozott előbb a harmadik, majd a negyedik vonalban.

Megszerettem Magyarországot, Miskolcot és büszke vagyok rá, hogy – ha csak egy rövid időre is -, de részese lehettem a DVTK történelmének

– így búcsúzott ha éve Fernando.

A diósgyőri csapat a tavaszi nyolc bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, és legutóbb, szombaton pályaválasztóként kapott ki a Puskás Akadémiától. Innen kell valahogy talpra állítania a miskolciakat Fernandónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik