Foci

Megvan az angol bajnokság első kiesője

Érdekesen alakult a Premier League végjátéka: a Stoke City FC úgy esett ki elsőként a ligából, hogy nem is sereghajtó a csapat a tabellán. Mivel azonban kikapott hazai pályán a Crystal Palace-tól Paul Lambert legénysége, egy mérkőzéssel a vége előtt matematikailag biztossá vált a kiesésük.

Pedig jól indult a mérkőzés a Stoke számára, nem akadt ugyan sok helyzetük, de egy remek Xherdan Shaqiri góllal a hazaiak szereztek vezetést az első félidő hajrájában.

Csakhogy egy mérkőzés két félidőből áll, a londoniak bele is adtak apait, anyait és a 68. percben James McArthur gurított higgadtan a kapuba.

Ez még nem is döntötte volna el a Stoke sorsát, ám rendkívül gyatrán védekezett a csapat, miközben kitámadt, ennek pedig az lett a vége, hogy Patrick van Aanholt százszázalékos ziccerbe került, percekkel a bajnoki vége előtt és ez megpecsételte a klub sorsát.

A Stoke City ezzel tíz év után búcsúzik az élvonaltól, 2008-as feljutása óta először esik ki a csapat. Az utolsó helyezett West Bromwich Albionnak és a 18. helyen álló Southamptonnak a délutáni mérkőzésük után is két bajnokin lesz lehetősége kiharcolni a bennmaradást.

Végeredmény – Premier League, 37. forduló

Stoke City – Crystal Palace 1-2 (1-0)
Gólszerző: Shaquiri 42. ill. McArthur 38., van Aanholt 86.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik