Foci

Varga edző úgy rúgta ki a Videoton labdarúgóját, mint még senki

Ritka dolog, hogy egy NB II-es bajnokin olyan dolgok történjenek, amelyről akár több cikket is lehetne írni. Nos, a 33. fordulóból a csütörtöki Nyíregyháza – Siófok (1-0) ilyen volt – két eset is borzolja a kedélyeket, mindkettő a Balaton partján.

1, Egy elkésett belépő és annak következményei:

A találkozó 48. percben Lénárt András, a vendégek játékosa fejjel próbálta továbbítani a labdát, amikor takarásból, csúnyán elkésve, láthatóan nem a labda megjátszásának szándékával a nyíregyházi

Hinora Kristóf (MTK küölcsönjátékosa) nekiugrott a siófokinak és vállal-könyékkel leütötte (videó itt).

Forrás. m4sport.hu

Lénárt elterült a földön és hosszas ápolás után sem tudta saját lábán elhagyni a játékteret, bizonytalan járással két társa segítségével támolygott le a pályáról, később agyrázkódással szállították kórházba. MMA-ban egy ilyenért taps jár, labdarúgásban piros lap normál esetben, Hinora megúszta sárgával.

2, Egy rossz belépő és annak következményei:

A Nyíregyháza a mérkőzés 91. percében szerezte meg a vezetést, mégpedig úgy, hogy egy hatalmas bedobás után a Lorentz Márton hibázott – esetlenül ért a felpattanó labdához. A Videoton kölcsönjátékosa nem volt elég határozott, szerelési kísérlete után még a kezét is feltette, mintegy biztonságos utat engedve a gólszerző Szinanovicsnak.

A Siófok edzője, Varga Attila ezen akadt ki, de annyira, hogy még a lefújás előtt lekapta játékosát a pályáról, majd emlékezetes nyilatkozatot adott:

Varga szerint a 23 éves futballista akkora hibát vétett, amely a klub a jövőjét veszélyeztette. Hogy mire gondolt, nem tudjuk, mert a Siófok stabil 11., és bár csak öt pontra van a kieső helytől, de minden bizonnyal megőrzi a klub az NB II-es tagságát.

Minden esetre az edzőnél ez nem fér bele, még akkor sem, ha eddig egyértelmű bizalma jeléül Lorentz ebben az évadban lejátszott 36 meccsén 35-ször volt kezdő.

A felelőtlenségünk miatt veszítettük el mérkőzést. Ki is mondom, Lorentz Mártonról van szó. Nálam végleg elvágta magát. Holnap jelentkezik az U19-eseknél, ott fog edzeni. Amíg én vagyok a Siófok edzője, egyetlen percet sem vagyok hajlandó foglalkozni vele. Ez volt az utolsó csepp a pohárban

– fogalmazott Varga. Lorentz alighanem nyáron megy vissza a Videotonhoz és a fehérváriak más klubban kereshetnek neki játéklehetőséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik