Foci

Ritkán van kilenc gólos meccs magyar bajnokin

Sopronban a nézők csak kapkodták a fejüket a Nyíregyháza elleni NB II-es mérkőzésen.

Teljes fordulót bonyolítottak a labdarúgó NB II-ben. A 28-at. A Nyíregyháza megtáltosodni látszik a múlt heti hazai pályán az MTK ellen elkövetett 2-0-ás győzelme óta.

Lucsánszky Tamás csapata ezúttal Sopronba látogatott, ahol gólzáporos mérkőzést játszottak a hazaiakkal Lucsánszky Tamás nélkül. A vezetőedző benyelt valami vírust, lázas beteg lett, ezért Bozsik József irányította a Szparit. Hogy a vendégek a hosszú utazástól aludtak be, vagy a nagy szél zavarta meg őket, arról nem érkezett jelentés, az viszont biztos, hogy már a 2. percben, az első támadásából gólt szerzett a Sopron, majd az 5. percben 2-0-as haza vezetést mutatott az eredményjelző.

Aztán a hazaiaknál történt rövidzárlat, lévén a 20-22. perc között Hinora Kristóf és Dragóner Filip révén egyenlített a Nyíregyháza, majd a félidő vége előtt a vezetést is átvette mivel Dragónert lerántották a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Pekár László higgadtan értékesítette.

A fordulás után a 60. percig újabb két Dragóner gólnak tapsolhatott a maroknyi vendégszurkoló, így már 2-5-öt mutatott ez eredményjelző. A tetemes előnyt azonban majdnem sikerült eltapsolja a kissé fegyelmezetlenné váló vendégcsapat, de az is lehet, hogy a mesterhármast jegyző Dragóner-gyerek lecserélése után elvonult a veszély a hazai kapu elől.

Minden estere Szabó Viktor és Horváth Péter is betalált, mindketten két-két gólt szereztek ezzel, de ez is csak a szépítésre volt elegendő, a találkozó megnyerésére nem (4-5).

Miután az első helyen álló MTK 0-0-ás döntetlent játszott a Dorogi FC ellen és második helyen álló Kisvárda nyert a Vác FC ellen, az éllovas kék-fehéreknek 10 pontra zsugorodott az előnye. A Várda a tabellán megőrizte kilencpontos előnyét a harmadik helyezett Nyíregyházával szemben.

(Fotó: a három gólt szerző Dragóner Filip kékben, forrás: nyiregyhazaspartacus.hu)

Merkantil Bank NB II, 28. forduló, eredmények:

ZTE FC-Szolnoki MÁV FC 2-3 (2-1)
ETO FC Győr-Budafoki MTE 2-1 (2-0)
BFC Siófok-Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-1)
FC Csákvár-Ceglédi VSE 2-0 (1-0)
MTK Budapest-Dorogi FC 0-0
Soproni VSE-Nyíregyháza Spartacus FC 4-5 (2-3)
Kisvárda-Vác FC 1-0 (0-0)
Mosonmagyaróvár-Budaörs 1-1 (0-1)
Szeged 2011-Soroksár SC 2-0 (1-0)
Kazincbarcika-Gyirmót FC 2-3 (2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik